TATİLİME DOKUNMA

TATİLİME DOKUNMA
Bir zamanlar bu ülkede Milli Eğitim Bakanlığı yapmış Sayın Hüseyin Çelik konuşmuş.
Baktım, ondan fazla madde sıralamış, ama hepsini tek maddede toplamak mümkün.
Özetle diyor ki Sayın Çelik: Okulları niye tatil ediyorsunuz?
Siyasetin cilvelerindendir. Gelişmeleri gözlersiniz. Pusudaki bir avcı gibi bekler fırsat çıkınca da kurşunu yapıştırırsınız. Üstelik bu kurşun gündemi değerlendirme isimli sos ile soslanmış olursa yutturma ihtimaliniz artar. Kimse sizin asıl maksadınızı anlamaz. Sureti haktan görünen söylemleriniz asıl amacınıza hizmet edebilir.
Evet, okullar geçtiğimiz hafta mahallindeki durumlar muvacehesinde o bölgenin en büyük mülki amirinin kararıyla tatil edildiler. Bu tatile kimsenin itiraz ettiği falan yok. Çoluk çocuk tüm eğitim camiası güle-oynaya geçirdik tatili. Çok başka anlamları da oldu bu kar tatilinin. Mesela İstanbul’daki öğrencilerimiz bu tatil sayesinde Vasip amcalarını tanıdılar ve Sayın Valimizi çok sevdiler. Sen şimdi neden ağzımızın tadını bozuyorsun Sayın Çelik.
Konuşmanız kapalı bir toplantıda yapılanları değerlendirme babında söylenebilecek eleştirel değerlendirmeler olabilir. Böyle yapmadınız ve olayı aleniyete döktünüz. Eleştirilerinizi kamuoyuna açıklamanızın sizin açınızdan özel bir mesaj olduğunu düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
Bana göre umduğunuz karşılığı alma olasılığınız pek yok. Sayın Avcı ve kadrosu çok bizden insanlar ve çok seviliyorlar. Başta Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı Bey olmak üzere bakanlığın üst düzey kadrosu işlerinin ehli insanlar. Şimdi bazı kıt zekâlılar bu yazdıklarımı basit bir “yalakalık” olarak değerlendireceklerdir. Hiç te öyle değil. Yakinen müşahede ettiğim için söylüyorum.
Sayın Çelik, sizi biliyor ve tanıyoruz. Bakanlık yaptığınız günler henüz hafızalarımızdan silinmedi. Kimlerle iş tuttuğunuzu ve neler yaptığınız da ortada. Güzel işleriniz için size ancak teşekkür ederiz. Daha fazlasını karıştırmayalım isterseniz.
Siz bakanlık yapmış bir büyüğümüz olarak sınırsız değerlendirme hakkınız var. Ama ne olur birkaç günlük Kar Tatili’mize dokunmayın.
Hürmetler bizden Efendim.

Adil GÜLMEZ
Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER