TEOG SİSTEMİ ALTÜST OLDU !

Liselere giriş sistemi TEOG, tam anlamıyla iflas etti.

TEOG SİSTEMİ ALTÜST OLDU !
MEB, özel okullara girişte de, TEOG puanının esas alınabileceği yönünde rapor hazırlayıp, bir öğrencinin TEOG puanıyla, Üsküdar Amerikan Lisesi’ne girmesine izin verince, ortalık toz duman oldu.
Veliler ayakta. Bu karar çerçevesinde, liselere giriş işlemleri tümüyle iptal edilebilinir!..

Bu durum, banker skandalı yaşandığında, dönemin Maliye Bakanı’nın açıklama yapıp, parası olanlar da gidip bankere yatırmasalardı ironisini hatırlattı..

MEB olarak, özel okulların istediği gibi kayıt yapmalarına seyirci kalacaksınız, sonra da, onları o şekilde kayıt yapmaları doğru değildi, diyeceksiniz, böyle saçmalık olmaz.

İsterseniz gelin bu noktaya nasıl gelindi bir özetini çıkartalım:

Orta okul son sınıf öğrencileri, tümü birden TEOG sınavlarına girdi. Devlet liselerine bu puanla  yani okul başarı puanı ve Türkçe, Matematik, Fen, Sosyal, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi testlerindeki başarıya  göre, 500’lü puan sistemiyle öğrenci alınırken, özel Türk ve yabancı okullar, sadece Türkçe, Matematik ve Fen puanına göre 700’lü puan sistemiyle kayıt yaptılar.
Öğrenci kabul sistemlerini resmen açıkladıklarında da, MEB, “Onlar özel okul istediği gibi öğrenci alır, bizi ilgilendirmez açıklaması” yaptı.

Şimdi gelinen nokta ise şu:
Bir veli, Üsküdar Amerikan’a gidip, sizin TEOG dışında, farklı bir puan sistemiyle öğrenci almanıza yönelik resmi bir karar yok. Bu yüzden benim çocuğumu TEOG puanına göre okula almak zorundasınız diyor. Okul ret ediyor. Devreye MEB müfettişleri giriyor. Veliyi haklı buluyor. Okul da direnmekten vazgeçip, öğrenciyi alıyor.

Şimdi diğer veliler de ayakta, bizden daha düşük puanlı öğrenci, Üsküdar Amerikan’a girdiyse, biz de girmeliyiz diyorlar.

Gelinen nokta tam bir kaos ve beceriksizlik örneği.

MEB’i bu duruma düşürmeye, velilerin kafasını karıştırmaya, öğrencilerin devlete olan güvenini sarsmaya hiç ama hiç kimsenin hakkı yok. Öncelikle de MEB bürokratlarının.

Bunun böyle olacağını aylar öncesinde bizzat Bakan Avcı’nın önünde bürokratlara hatırlatmıştık. Ciddiye almadılar ve bugün bunlar yaşanıyor.

Bakalım bu kaostan nasıl çıkacaklar?..

ABBAS GÜÇLÜ
Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER