TERÖRİST ÜŞÜMESİN DİYE PARKASINI VEREN UZMANÇAVUŞ TERÖRİST KURŞUNU İLE ŞEHİT OLDU

Bingöl'deki kahreden tesadüf acıyı kat bek kat artırdı. 11 Aralık 2011'de operasyon sonrası sağ ele geçirilen 15 yaşındaki teröriste "üşümesin" diye parkasını vererek günlerce konuşulan o asker, artık aramızda değil.

TERÖRİST ÜŞÜMESİN DİYE PARKASINI VEREN UZMANÇAVUŞ  TERÖRİST KURŞUNU İLE ŞEHİT OLDU


Bingöl'deki kahreden tesadüf acıyı kat bek kat artırdı. 11 Aralık 2011'de operasyon sonrası sağ ele geçirilen 15 yaşındaki teröriste "üşümesin" diye parkasını vererek günlerce konuşulan o asker, artık aramızda değil.

Bingöl'ün Genç ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın (28) cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde toprağa verildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kemal Özdoğan'ın cenazesi öğle saatlerinde yakınları tarafından Elbistan Devlet Hastanesi morgundan ambulansla baba evine getirildi.

ŞEHİDİN ÖĞRETMEN EŞİ AMBULANSTA DUA ETTİ

Cenazenin evin önüne getirilişi sırasında şehidin bazı yakınlarının gözyaşına hakim olamadığı görüldü. Şehidin öğretmen eşi Seçil Özdoğan'ın da ambulansa binerek bir süre dua etti.

YERİ GELDİĞİ ZAMAN YIRTARIZ BENDİMİZİ AŞAR TAŞARIZ

Şehidin cenazesi daha sonra törenin yapılacağı Ulu Cami'ye götürüldü. Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu belirten il Müftüsü Muhammet Gevher, 'Heyecanınızı anlıyorum ama biz büyük bir devletiz ve hissimize, heyecanımıza sahip olmak zorundayız. Yeri geldiği zaman yırtarız bendimizi aşar taşarız. Bu bağlamda sizlerin bu vakurlu duruşunu saygıyla karşılıyorum' diye konuştu. Şehidin cenazesi, Müftü Gevher'in cenaze namazını kıldırmasının ardından Gariplik Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye şehidin yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanvekili AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, Adalet Bakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nevzat Pakdil, Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman ile vatandaşlar katıldı.

TERÖRİSTE "TESLİM OL KORKMA DEVLET SANA SAHİP ÇIKAR" DİYORDU

Şehidin akrabası Köksal Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 'Bundan yaklaşık 2 hafta önceydi, televizyonda üşüyen yaşı küçük bir teröriste askerin biri montunu giydirmişti. Biz bunu televizyondan izledik ve yeğenim Kemal'i görmüştüm. Kemal, teröriste 'teslim ol, korkma devlet sana sahip çıkar' diyordu, bu arada terörist de 'üşüyorum' deyince, Kemal üzerindeki montunu vermişti. Kendisi de bunu telefonda annesine anlatarak, 'o montu örten benim anne' demiş, annesi de bunu bana anlattı' şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER