TERÖRÜ VE TERÖRE DESTEK VERENLERİ KINIYORUZ!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde askeri konvoya düzenlenen mayınlı saldırı sonucunda şu ana kadar biri binbaşı 8 asker ve bir korucu şehit olmuş, 14 asker de yaralanmıştır. Terör örgütünün demokratik söylem adı altındaki hain planlarını bir kez daha gözler önüne seren bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

TERÖRÜ VE TERÖRE DESTEK VERENLERİ KINIYORUZ!

Hukuk tanımaz bir anlayışla siyasi emellerini gerçekleştirmek için emperyalizmle işbirliği yaparak silaha sarılan terör örgütü, ülkemizde etnik ayrımcılığı ateşlerken geçmişten bugüne ne asker, ne sivil tanımıştır. Bugün de, terör örgütü dillendirdiği “demokratik özerklik” talebini de şehitlerimizin kanı üzerinden tartışmaya açma gayreti içine girmiştir. Ancak ülkemizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bölücü terör örgütünün hain saldırılarına karşı en iyi yanıtı Türk ulusu, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima birlik ve bütünlük içinde kalarak verecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus ve ülke bütünlüğüne yönelik saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.

 

Ulus ve ülke bütünlüğünü tehdit eden terör örgütüne karşı net tutum, ne yazık ki iktidar tarafından gösterilememektedir. Siyasal iktidarda görülen irade eksikliği terör örgütünü cesaretlendirmekte ve şımartmaktadır. Suriye’nin iç içlerine karışarak haddini bildirmeye çalışan AKP iktidarı, kendi sınırlarının içinde kan dökenlere “kutsal ramazan ayını” bahane gösterebilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti çaresizlik içinde olamaz.

 

Hükümetten beklentimiz ise özgürlük, demokrasi gibi değerleri ve demokratik özerklik taleplerini gerekçe göstererek teröre destek çıkanlara ve Cumhuriyet’le kavgalı bu anlayışa karşı etkin ve kararlı bir tutum sergilemesidir.

 

Hakkari Çukurca’daki terör eylemini ve teröre destek verenleri şiddetle kınarken, şehitlerimize rahmet, ailelerine ve ulusumuza baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.
 

                                                                                         Merkez Yönetim Kurulu
 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER