TOP ATIŞLARI BAŞLADI

TOP ATIŞLARI BAŞLADI

TOP ATIŞLARI BAŞLADI
Türkiye'nin Suriye sınırındaki bazı yerleşim yerlerinin PYD’nin kontrolüne geçmesi ve son günlerde artan hududa tecavüz olayları TSK’yı harekete geçirdi. Özellikle Ceylanpınar, Akçakale, Suruç’taki sınır hattında nöbet tutan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birlikler için riskli noktalarda “kule nöbeti” geçici olarak kaldırıldı.



Askerler, bu noktalardaki nöbetlerini zırhlı kobra ve akrep araçlarının içinde devriye yaparak tutacak. Bu araçların henüz ulaşmadığı sınır hatlarında ise mevzilerden çıkılmayacak. Sınır hattındaki askeri birliklere akrep ve kobra zırhlı araçları sevk edilmeye başlandı.

CEPHANELERİ SAYIN
Hürriyet gazetesinin haberine göre; sınırda görev yapan takım karakollarının bağlı bulunduğu bölüklere, “Malzemeleri ve cephaneleri gözden geçirin, eksikleri acil rapor edin” emri de iletildi. Emir üzerine askeri birliklerde yoğun bir envanter taraması başlatıldı. Kullanılan ve yedek olarak depolarda tutulan termal kameralar, gece görüş dürbünleri, telsizler ve kara gözetleme radarları tek tek kontrol edildi. Eksiği bulunan malzemeler tutanakla karakollardan alınarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bakım merkezlerine gönderildi.

ÖNLEMLER ATTIRILDI

Özgür Suriye Ordusu’ndaki El Nusra ile PYD yanlılarının birbiriyle çatıştığı Akçakale’nin hemen karşısındaki Suriye’nin Rakka kentine bağlı Telebyad İlçesi’nde meydana gelen patlamaların ardından bazı noktalardan dumanlar yükseldi. Dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden çatışmalar sırasında ateşlenen silah ve patlama sesleri de Akçakale’de tedirginliğe yol açtı. Muhaliflerin ise sık sık üzerinde uçaksavar ve makinalı tüfek bulunan kamyonetler ile konvoy halinde çatışmaların sürdüğü Telebyad ilçe merkezine birkaç kilometre uzaklıktaki Türkçe karşılığı ’Yeşil Tepe’ olan ’Tel-Hadar’ bölgesine gittikleri görüldü. Akçakale’de tedirginliğe yol açan çatışmaların ardından güvenlik güçleri sınır hattındaki önlemlerini artırdı.

TOP ATIŞLARI BAŞLADI

Telebyad’da, Özgür Suriye Ordusu’na bağlı El Nusra ile PYD yanlıları arasında aralıklarla süren çatışmalar sırasında tanklarla top atışı yapılmaya başladı. Saat 15.20’den itibaren El Nusra’ya bağlı güçler tarafından tanklarla birkaç atış yapıldığı ve topların Telebyad’a yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta PYD’lilerin bulunduğu iddia edilen noktalara isabet ettiği görüldü. Top atışlarının ardından bazı noktalardan dumanların yükseldiği Telebyad’da aralıklarla silah sesleri de duyulmaya devam ediyor.(DHA)
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
nejmi tut
nejmi tut - 11 yıl Önce

artık halk bunlara inanmıyor.göz boyamak için yapılmış bir haber.türkiye ne yazık ki özel çetelerini kendimize zorla izgileri falan kalmamış rastgele bir politikayla yönetiliyor.türkiye böyle politikaları hak etmiyor.köşe yazarları,siyasetçiler halka hikaye anlatmasınlar.hangi ülke kendi politikalarıyla kendine düşman üretir.

SIRADAKİ HABER