TOPBAŞ ERDOĞAN VAKIF KARDEŞLİĞİ

Erdoğan ve Topbaş işbirliği

TOPBAŞ ERDOĞAN VAKIF KARDEŞLİĞİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmeddin Bilal Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş okçuluk sporunun geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapmak üzere bir vakıf kurdu.

Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı kurucuları arasında Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Haydar Ali Yıldız da yer aldı.

Vakıf ikametgâhı İstanbul olurken vakıf tescili İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yapıldı. Beyoğlu 2. Noterliğince düzenlenen vakıf kuruluş senedine göre Okmeydanı Spor ve Eğitim Vakfı’nın amacı başta okçuluk sporunun canlandırılması üzerine faaliyetlerde bulunacak.

Vakfın amacı, “Başta okçuluk olmak üzere ata sporlarının milli, tarihi, sportif, sanatsal, kültürel ve eğitim nitelikleriyle kavranması ve kültürel bir bilinç olarak benimsenmesi için çalışmalarda bulunmak, başta okçuluk olmak üzere, ata sporları ile bütün spor dallarını, bugünün ve geleceğin nesillerine sevdirmek, sporcuları eğitmek, maddi ve manevi olarak desteklemek, eğitim ve spor tesisleri kurmak, ata yadigârı tesis ve alanları aslına uygun ihya etmek, öncelikle Okmeydanı’nda bir vakıf kültürüyle yüz yıllar boyunca hizmet veren ama her müessese gibi zamanla hususiyetini yitiren Okçular mektebini yeniden ihya etmek, medeniyetimizin bütün unsurlarından miras aldığımız değerleri yaşatmak, bu değerleri kuşanmış, ruhen ve bedenen sağlıklı nesiller yetiştirilmesine, sporcularımızın ulusal ve uluslararası müsabakalara hazırlanmasına, ülkenin tanıtımına, doğal hayatın korunmasına katkı sağlamaktır” olarak tanımlandı. GAZETEVATAN
Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER