TOPBAŞ'IN HANGİ DANIŞMANI İSTİFA ETTİ ?

İstanbul Şehir Tiyatroları’nda repertuvarı belirleme yetkisinin genel sanat yönetmeninden alınmasıyla patlak veren krizde son istifa Kenan Işık’tan geldi.

TOPBAŞ'IN  HANGİ DANIŞMANI İSTİFA ETTİ ?

 Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın iki gün vekalet verdiği Başkanvekili Ahmet Selamet tarafından onaylanan yeni yönetmelik nedeniyle, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşe Nil Şamlıoğlu ve 6 yönetim kurulu üyesi istifa etmişti. Bu istifaların ardından Kenan Işık’ın tavrı merak ediliyordu. 1996-2000 yılları arasında Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapan, 19 Kasım 2007′de de Başkan Topbaş’ın Sanat Danışmanlığı görevine getirilen Kenan Işık istifa etti. Işık, Başkan Topbaş’ı telefonla arayarak “Sizi seviyorum ancak yaşananlardan sonra istifa etmek zorundayım” dedi.

BAŞKAN TOPBAŞ; “YENİ UYGULAMA DAHA DEMOKRATİK”

Başkan Kadir Topbaş ise tartışmaların ardından yaptığı açıklamada; “Göreve geldiğimizden bu yana Şehir Tiyatroları’nda ciddi yatırımlar yaptık. 2007 itibarıyla müfettişler yönetmelik yapılması gerektiğini söyledi. Bunu Kenan Işık Bey ve diğer sanatçılarımız da söyledi. Repertuvarı geçmişte bir genel sanat yönetmeni belirliyordu. Şimdi iki üyesi bürokrat 7 kişilik kurul belirleyecek. Daha demokratik, daha belirleyici ve beraber karar verebilecekler. ‘Belediye buna müdahale edecek’ denmesi yanlış. Bunu bir tavır gibi farklı bir anlayış olarak değerlendirmeleri beni cidden üzdü” dedi.

BÖYLE RADİKAL DEĞİŞİM HİÇ OLMADI

İstanbul Büyükşehir Beldiyesi’nin sanat danışmanlığından istifa eden Kenan Işık tv8’de ekranlara gelen Böyle Bir Şey Var Mı? programına telefonla bağlanarak açıklamada bulundu… Işık, Şehir Tiyatroları’nın yönetmeliğinin değiştirilmesiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Bu kadar radikal bir değişiklik hiç olmadı. Şehir Tiyatroları tam anlamıyla bürokrasiye teslim edilmiş olacak. Zaman zaman böyle niyetler oldu ama hiç böylesi olmamıştı. Beni devre dışı bıraktılar. Bu ilelebet böyle devam etmez. Bu sanata ve tiyatroya yakışmayan bir şey. Şehir tiyatrolarından ayrılmak zorunda kaldım. İçimizde kendi şahsi çıkarlarını da düşünen sanatçı arkadaşlarımız da var. Sanatın fonksiyonu işlevi ortadan kalkıyor. O yüzden de bu görevimden istifa ettim” dedi.
Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER