TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunup

TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Taksim Gezi Parkı'nda yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunup, mahkemenin Topçu Kışlası'yla ilgili yürütmeyi durdurma kararı vermesini doğru bulduğunu söyledi.
DURDURMA DOĞRU
 
Arınç, “İstanbul’un önemli bir yeşil alanının, bir AVM’ye dönüşmesine veya betonlaşmaya dönüşmesine karşı çıktılar. Bunu takdirle karşılamak lazım” diye konuştu. Arınç, İstanbul 6. İdare Mahkemesi’nin ‘yürütmeyi durdurma’ kararını doğru bulduğunu kaydetti. Arınç, “Bugüne kadar yaşanan yaşandı ama şimdi bir mahkeme kararının infazı sırasında en azından bütün faaliyetler durdurularak bir sükunet döneminde Belediye, Kültür Bakanlığı veya bu işte sorumlu olan birimlerin, İstanbul halkına bir borcu var” şeklinde konuştu.
 
TOPLUMSAL BARIŞ İÇİN
 
Arınç, “O borç da şudur: Biz Taksim’in yayalaştırma çalışmaları içerisinde Gezi Parkı’nda şunu yapmak istiyoruz, bunu yaparken ağaç katliamı yapmayacağız, burada tekrar park olmaya devam edecek veya buradan sökülecek ağaçların bir başka yerde hayat bulacağının size teminatını veriyorum, sizin duyarlılığınızı paylaşıyorum, bu paylaştığımız konuda olan bitenlerden de özür
Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER