TUNCELİ'DE ÇATIŞMA: 1 ASKER ŞEHİT

Tunceli'nin Çiçekli Köyü kırsal kesiminde bugün güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir binbaşı şehit oldu. TSK yaptığı açıklamada Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in şehit olduğunu duyurdu.

TUNCELİ'DE ÇATIŞMA: 1 ASKER ŞEHİT
Tunceli'nin merkeze bağlı Çiçekli ile Demirkapı köyleri arasında bulunan Yapraklı Mezrası'nda bugün güvenlik güçler ile teröristler arasında çatışma çıktı. Açılan ilk ateşte İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir binbaşı ağır yaralandı.
 
HASTANEDE ŞEHİT OLDU
 
Kayalık, ormanlık ve derin vadilerin olduğu çatışma bölgesine sevk edilen bir Sikorsky helikopterle, yaralı komutan alındı. Yaralı subay helikopterle Elazığ Asker Hastanesi pistine getirilerek, buradan ambulansla Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahaleye rağmen yaralı subay şehit oldu. Şehit Binbaşı'nın Yavuz Sonat Güzel olduğu açıklandı.
 
 
Bölgede teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma sürüyor. Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timlerinin indirildiği bölgede, Kobra helikopterler, PKK'lıların bulunduğu alanları ateş altına aldı.
 
 
TSK AÇIKLAMA YAPTI
Kahreden haberle ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri de resmi sitesindne bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:
"26 Eylül 2015 saat 15:50’de, Tunceli ili Demirkapı Köyü mevkiinde Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin bulunduğu duyumu üzerine, bölgeye Jandarma Özel Harekât Timlerince gerçekleştirilen operasyonda, teröristlerin açtığı ilk ateş esnasında Kahraman Silah Arkadaşımız Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel ağır şekilde yaralanmıştır.
 
Yaralı silah arkadaşımız Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat GÜZEL derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmiş; ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.
 
Bölgede Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonlara devam edilmektedir.
 
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet; değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
 
ŞEHİDİN BABAEVİNDE YAS VAR
Tunceli'nin kırsal kesiminde terör örgütlerine karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada yaralanıp kaldırıldığı hastanede şehit olan Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in Kandıra'daki babaevinde yas var.
Aydınlık Mahallesi Güvenler Caddesi'ndeki Güzel'in babaevine gelen Kocaeli Vali Yardımcısı Hacı Mehmet Kara, Kocaeli İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Salih Akbaş, Kandıra Kaymakamı İsmail Çiçek ve diğer yetkililer, şehit haberini aileye iletti.
 
112 Acil Servis ekipleri, fenalık geçiren şehidin annesi Emine Güzel'e müdahalede bulundu. Şehidin babaevine büyük bir Türk bayrağı asıldı.Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel'in cenazesinin Ankara'da defnedileceği belirtildi. Güzel'in evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi...
Jandarma Genel Komutanı Org. Galip Mendi şehidin acılı ailesini ziyaret etti 
 
Tunceli’de PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Özel Harekat Timlerinin Tabur Komutanı Binbaşı 39 yaşındaki Yavuz Sonat Güzel, Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği’nde toprağa verildi. Babasının Türk bayrağına sarılı naaşı götürülürken kızı Sude’nin, "Hayır, hayır" diye feryadıyla törene katılanlar gözyaşlarını tutamadı.
 
Elazığ’daki törenin ardından Ankara’ya getirilen şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel için Kocatepe Camisi’nde düzenlenen törende eşi Burcu ve 12 yaşındaki kızı Sude Güzel, annesi Emine, babası Yılmaz Güzel ve ablaları Zişan ve Fatma da hazır bulundu. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, MHP Genel Başkanı Devlet bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Kuvvet Komutanları, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Garnizonunda görevli General, subay ve astsubaylar, polisler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
KIZININ FERYADI TÖRENDEKİLERİ DE AĞLATTI
 
Taziyelerin ardından şehit Binbaşı Güzel için öğle namazının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra şehidin naaşı askerlerin omuzlarında top arabasına kadar taşındı. Şehidin naaşının top arabasında taşınması sırasında kız kardeşi Zişan Güzel, "Ne oldu, şehit oldu, çok güzel oldu, kardeşim benim" diye ağıt yakarken yakınlarının kolları arasında güçlükle ayakta durdu.
 
NEFESSİZ KALDIM’
 
Cenaze töreninde tekerlekli sandalyede oturan şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel annesi Emine Güzel, tören boyunca oğlunun beyaz renkli tişörtünü göğsünde tuttu ve onu koklayarak ağıtlar yaktı. Hükümete de tepki gösteren şehit annesi Emine Güzel, "Ne yaptı benim oğlum, kime ne yaptı? Nefesim gitti benim, nefessiz kaldım. Artık ben onsuz nefes alamam" diyerek ağladı.
 
Şehit Binbaşı Güzel, törenin ardından Cebeci Askeri Şehitliği’ne götürülerek toprağa verildi.
Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER