TÜRK EĞİTİM-SEN 'DEN SELANİK'E ÇIKARMA

19 Mayıs’ın Devlet töreniyle ve stadyumlarda kutlanamaması birçok farklı kesimin tepkisine neden oldu ancak en ilginç eylem Türk Eğitim Sen İstanbul 9 Nolu şube’den geldi

TÜRK EĞİTİM-SEN 'DEN SELANİK'E ÇIKARMA
Sendika yöneticileri ve üyeler 19 Mayıs’ı Selanik’te Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu topraklarda kutladı.

Türk Eğitim-Sen İstanbul 9 Nolu Şubesi,19 Mayıs Atatürk ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını Selanik’te kutladı. Atatürk ü  ” Doğduğu gün, doğduğu yerde “ anmak, amacıyla yapılan ilk organizasyon çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 100 Kişilik bir Öğretmen grubuyla başlatılan organizasyon çerçevesinde, 19 Mayıs Cumartesi günü Atatürk ün Selanikte bulunan doğduğu ev ziyaret edildi.

Atatürk ün evini ziyarete gelen Öğretmenler, evin bahçesinde ve evin giriş merdiveninde toplanarak  önce saygı duruşu ve İstiklal  Marşımızı okudular.Daha sonra Atamızın doğduğu ev ziyaret edildi.
 
Burada bir konuşma yapan Şube Başkanı Enver DEMİR,
Atam, Türk Eğitim-Sen üyesi öğretmenlerden oluşan bir heyetle, ” doğduğun gün doğduğun yerde “ bulunmaktan mutluyuz. Ziyaretimizin böyle özel bir günde olmasının önemli sebepleri var. Ülkemizde 19 Mayıs kutlamaları iptal edilmiş, milli bayramlarımızın kutlanma şekli değiştirilmiş ve kutlamalar,büyük bir Ankara karnavalına döndürülmüştür.

 İstiklal savaşının sanal bir savaş olduğunu, Çanakkale zaferinin Senin ve silah arkadaşlarının katkısı olmadan sadece manevi Saiklerle kazanıldığının ileri sürüldüğü, ortaya koyduğun İlke ve İnkıkapların, döneminde yapılan işlerin her fırsatta karalandığı, alternatif kahramanlar üretilerek yıpratılmaya ve küçültülmeye çalışıldığı bir dönemdeyiz. Birtakım kimseler, Gençliğe hitabenden bile rahatsızlık duyuyor.

Biz artık bayramlarımızda,19 Mayıs ruhunu,19 Mayıs ta Milli mücadelenin hangi zorluklarla başlayıp, nasıl devam ettiğini, Cumhuriyetle taçlandırılan hürriyet mücadelesinin nasıl vücut bulduğunu, vatan sevgisini, milletin geleceği için nasıl fedakarlık yapıldığını konuşamayacak ve gençlerimize anlatamayacağız. Seni ve Milli Mücadeleyi birlikte yaptığın şehitlerimizi yad edemeyeceğiz.
Bütün olumsuzluklara rağmen, çok değer verdiğin ve Başöğretmenliğinizle şereflendirdiğiniz bizler, hiçbir zaman yolundan dönmeyeceğiz.Hatıranı ve düşüncelerini  ilelebet yaşatacağız.   Çocuklarımıza, gençlerimize milli şuur ve milli ruh bu bayramlarda kazandırılır.Bir millet bu hassasiyetleri yaşattığı sürece var olur.Bunun bilincindeyiz. Biz bu duyguları yaşamak ve yaşatmak istiyoruz
Bu amaçla ve hassasiyetle; ilk defa bu yıl, ”doğduğun gün, doğduğun yerde ” senin manevi huzurunda olmak ve duygularımızı paylaşmak istedik. Önümüzdeki yıllarda da bu ziyaretlerimize devam edecek, buradan saçılan o ışığa engel olmak isteyenlerle mücadele etmek için sen den ilham alacağız.

Yüce Atam, Ruhun şad, mekanın cennet olsun.

Geceyi  Selanik te geçiren kafile ertesi gün,Önce Kavala ya oradan da  İskece  ve  Gümülcineye geçti.İskece de Türk  Birliği Genel Merkezi ziyaret edildi.İskece-Gümülcine yolu üzerinde bulunan Türk azınlığın yaşadığı köylere de uğrayan kafile,uğradığı köylerde duygulu anlar yaşadı.Öğretmenlerimize bu bölgede,Batı Trakya Öğretmenler Birliği Eski Genel Başkanı Cahit ALİOSMAN rehberlik yaptı ve bütün Türk köylerini tanıttı.Mola verilen köylerde büyük bir coşkuyla karşılanan öğretmenlerimiz,Türk soydaşlarımızın sevgi gösterilerine ve ikramlarına muhatap oldular.Gezinin son durağı olan Gümülcine de Türk Birliği ve Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği ziyaretleri yapıldı.Burada konuşan,Batı Trakya Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Ali TORAMAN,Birliğin çalışmaları ve Eğitim-Öğretim faaliyetlerinde karşılaşılan sorunlardan bahsetti.Şube Başkanı Enver DEMİR’de yaptığı kısa konuşmasında,Batı Trakyadaki Soydaşlarımızı ziyaretten ve Meslekdaşlarımızın oluşturduğu bir Kuruluşta onlarla olmaktan memnuniyetini ifade etti.Şube Başkanı Enver DEMİR,Birlik Başkanına Türk Bayrağı ve Türk Eğitim-Sen Flaması hediye etti.Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Ali TORAMAN da,Gümülcine Saat Kulesi ve Yeni Cami nin resmedildiği bir tabloyu Şube Başkanı Enver DEMİR e hediye etti.          
Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
oğuzhan
oğuzhan - 12 yıl Önce

kutluyorum,ne güzel düşünülmüş ve uygulamaya konulmuş bir etkinlik,inşallah önümüzdeki yıl da bu organizasyon yapılırda biz de gitme imkanı buluruz...emeği geçenleri kutluyorum..

hanife gül
hanife gül - 12 yıl Önce

harika bir etkinlik olmuş,kutluyorum.haberimiz olsaydı da bizde katılabilseydik....

saim hoca
saim hoca - 12 yıl Önce

çok arzu ettiğim bir etkinlik arkadaşlarımca gerçekleştirilmiş,sendikamla gurur duyuyorum,enver başkan böyle önemli işlere imza atmaya alışıktır ama bu mükemmel olmuş,binlrce kez helal olsun,seneye mutlaka banada yer ayırın...

SIRADAKİ HABER