TURKCELL'DE BEKLENEN KARAR ÇIKTI

Turkcell-Altimo hisse davasında uzun zamandır beklenen karar açıklandı.

TURKCELL'DE BEKLENEN KARAR ÇIKTI

Çukurova Grubu, Altimo'ya 1 milyar 565 milyon dolar ödeyecek



İngiltere Privy Couincil mahkemesinde görülen Turkcell-Altimo hisse davasında karar açıklandı. Mahkeme Çukurova'nın Turkcell hisselerini Atimo'dan geri alması için 1 milyar 565 milyon dolar ödemesine karar verdi. Mahkeme 60 gün içinde ödemenin yapılması gerektiğine hükmetti.

Kararın ardından Turkcell hisselerinin günlük kazancı yüzde 4'ün üzerine çıktı.

 

Privy Concil, Çukurova’nın Turkcell hisselerini almak için Altimo’ya 60 gün içerisinde 1 milyar 565 milyon dolar ödemesini kararlaştırdı.
Privy Council sürecinin sonuçlanmaması, ortakların uzlaşamaması nedeniyle Turkcell’in son üç yıla ilişkin genel kurullarının iptal olmasına neden olmuştu. Genel kurulların iptal olması da temettü dağıtımı ve yönetim kurulu üyelerinin seçimi gibi kritik kararların alınmasını engellemişti.
Mahkemenin Salı günü açıklayacağı kararda, iki taraf arasındaki kredi anlaşmasından kaynaklanan borcun geri ödenmesindeki faizi belirlemesi bekleniyor. Bu karar, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na ( TMSF ) borçlarını geri ödemek için Show TV ’yi Ciner Grubu’na satan ve Digiturk için de satış sürecinde olan Çukurova Holding’in finansman arayışı açısından da kritik önem taşıyacak.

TMSF, Çukurova Grubu’ndan 455 milyon dolarlık alacağının tahsili için gruba ait Digiturk’ün de aralarında yer aldığı medya şirketleri ve BMC’nin yönetimini devralmıştı.
Turkcell’in karmaşık hisse yapısında çatı şirketi kontrol eden Cukurova Telecom Holding’de Cukurova Finance International’in yüzde 51, Alfa Telecom Turkey’in (Altimo) ise yüzde 49 payı bulunuyor.


 


 

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER