TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA İSTİKRARSIZ GÖRÜNTÜ ÇIKMASIN

Ömer Çelik,Taksim Gezi Parkı'nda çıkan olayları değerlendirdi.

TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA İSTİKRARSIZ GÖRÜNTÜ ÇIKMASIN

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Bodrum'da katıldığı bir otel açılışında son günlerde yurdun çeşitli illerinde yaşanılan protesto eylemlerine ilişkin değerlendirme yaptı.

Çelik, "Attığımız her adım bu ülkenin geleceği için, şimdi vatandaşlarımızın bir kısmı belli konulardaki demokratik tepkilerini tabi ki gösterebilirler. Belli hassasiyetlerini demokratik protestoya tabi ki dönüştürebilirler. Sivil itaatsizliklerini kullanabilirler. Bu demokrasilerde vatandaşların doğal olarak sahip oldukları bir haktır. Biz hükümet olarak vatandaşlarımızın hangi kesimden olursa olsun demokratik protestolarına, sivil itaatsizlik eylemlerine bir takım seslerini duyurmalarına tabi ki de kulak kabartırız. Çünkü nihayetinde Türkiye hepimizin Türkiye’si, hiç kimse diğerinin alternatifi değil diğerine rakibi değil." dedi.

"DEMOKRATİK HALK ARAYIŞI SİYASİ İSTİSMARA DÖNÜŞMEMELİ"

Çelik,  "Türkiye’nin imkanlarından kaynaklarından büyümesinden hepimiz beraber faydalanıyoruz. Fakat temel mesele şudur, demokratik protestonun, demokratik hak arayışının asla bir şiddet eylemine, bir takım kışkırtıcıların siyasi istismarcıların zeminlerine dönüşmemesi gerekir." dedi.

"TÜRKİYE'DEN DÜNYAYA İSTİKRARSIZ GÖRÜNTÜ ÇIKMASIN"

Çelik, "Bakın bütün kanallarda, Türkiye’nin rakibi olan ülkelerin kanallarında, Türkiye’de sanki müthiş bir istikrarsızlık varmış gibi haberler sunuluyor. Bu haberlerde kullanılan malzemelerle, oraya gelen normal vatandaşlarımızın kendi demokratik haklarını kullanmaları ile ilgili değil, o eylemlere sızan provokatörlerin, bir takım kışkırtıcıların yaktıkları yıktıkları tesislerle ilgili, araçlarla ilgili, devletin götürdüğü hizmetlerle ilgili haberler yapılıyor, görüntüler veriliyor. Bunun tabi dış dünyada Türkiye’ye çok büyük bir zarar verme ihtimali var. Şuana kadar ciddi bir olumsuzlukla karşı karşıya değiliz. Fakat hepimizin dikkat etmesi gereken şey Türkiye’den dünyaya bir istikrarsızlık görüntüsünün çıkmamasıdır." dedi.

"PROVOKATÖRLERE KARŞI HASSAS OLMALIYIZ"

Ömer Çelik,  "Biz normal vatandaşlarımızın demokratik hak taleplerini, seslerini duyurma haklarını çok iyi bir şekilde ayırt ediyoruz. Bunu, meseleyi siyasi istismara dönüştürmek isteyenlerden yada bir takım provokatörlerden ayırt ediyoruz. Vatandaşlarımızın hakkıdır seslerini duyurmaları, belli hassasiyetleri iletmeleri fakat belli bir aşamadan sonra bu eylemler artık bir takım provokatörlerin zemini haline geliyorsa hepimizin bu konuda hassas olması gerekir." dedi.

"RAKİPLERİMİZİN TÜRKİYE ALEYHİNE KULLANCAĞI KOZLAR KONUSUNDA HASSAS OLALIM"

Bakan Çelik şunları söyledi;

"Bakın Güneyimizde Suriye ile ciddi sıkıntılar var bütün dünyayı sıkıntıya sokuyor çok titiz olmamız gerekir bütün gözümüz kulağımız orada. Bunun yanısıra Eylül’de Olimpiyatlar ile ilgili karar verilecek. Türkiye ekonomisi için vazgeçilmez bir kaynak olan turizm sezonuna giriyoruz çok güçlü bir şekilde giriyoruz müthiş bir cazibe merkeziyiz bütün dünyanın gözü kulağı üstümüzde ama rakiplerimiz bir takım görüntülerden yola çıkarak kendi ulusal kanallarında ve bazı ulusal kanallarda Türkiye’de bir istikrarsızlık görüntüsü varmış gibi bir imaj oluşturmaya çalışıyorlar. Hepimiz dikkat edelim, ülkemizden, rakiplerimizin Türkiye aleyhine kullanacağı kozlar konusunda hassas olalım. Normal vatandaşlarımız sesini duyurmak isteyen, demokratik hakkını kullanan vatandaşlarımız demokratik protesto hakkını kullanan vatandaşlarımız seslerini duyurmuşlardır, hepsini duyduk hepsini değerlendiriyoruz ama artık bu eylemlerin belli provokatörlerin zemini haline gelmemesi gerekir. Bu Türkiye’nin ekonomik istikrarına da siyasi istikrarına da zarar vermek isteyenlerin kullanabileceği zemin haline gelir. Hep beraber hassas olalım şuanda herhangi bir olumsuzluk yok gerek ekonomik göstergeler açısından gerek turizm sezonu ile ilgili bir olumsuzluk yok fakat bir müddet daha bu devam ederse binlerce emekle binlerce insanın emeği ile çok büyük çaba ve gayretlerle geldiğimiz aşamalara ulaştığımız rakamlara zarar verebiliriz. Bu konuda hepimizin hassas olmasını diliyorum."

"BİZ KÜLTÜREL VE DOĞAL ÇEVREYİ KORUMA KONUSUNDA ÇITAYI DAHA YÜKSEĞE ÇEKMEK İSTİYORUZ"

Çelik,  "Türkiye demokratik bir ülkedir, Türkiye demokratik hak ve hürriyet arama standartları yüksek bir ülkedir bu ülkede hiçbir vatandaşımız öteki değildir. Kimse kendi ülkesinde kendisini diaspora olarak görmemelidir. Her türlü hayat tarzının başımızın üstünde yeri vardır. Hiç kimsenin hayat tarzı dışlanmamaktadır. Vatandaşlarımızın eğer kültürel değerlerle ilgili doğal çevre ile ilgili hassasiyetleri varsa bunların başımızın üstünde yeri var. Biz kültürel değerleri koruma konusunda, doğal çevreyi koruma konusunda çıtayı daha da yükseğe çekmek istiyoruz bu bize gurur verir fakat normal demokratik hak arayışlarının bir takım provokatörlerin ülkemizde istikrarsızlık görüntüsü verecek şekle çevirme çabalarına zemin olmaması gerekir. Bu saatten sonra hassas olalım artık eylemler yapıldı bir takım istenmeyen durumlar çıktı. Başbakanımız güvenlik güçlerinin vatandaşa karşı orantısız güç kullanımına tedbirler alınacağını soruşturma yapılacağını söyledi. Hiç istemediğimiz hepimizi üzen durumlar ortaya çıktı artık önümüze bakalım iletilmek istenen mesajlar iletildi. Bundan sonrasında ülkemize zarar vermek isteyenlere, Türkiye’nin olimpiyatlara giden süreçte ya da turizm sezonuna girerken yakaladığı bu ivmeye zarar vermek isteyenlere koz vermeyelim. Biz bir istikrar ülkesiyiz, demokratik bir ülkeyiz bu bizim en büyük uluslararası marka değerimizdir bunu lütfen titizlikle koruyalım." dedi.

"TÜRKİYE DEMOKRASİ VE EKONOMİSİYLE ULUSLARARASI BİR MARKA"

Ömer Çelik,  "Gördüğünüz gibi çok güzel bir tesis açıyoruz, Bodrumumuza yeni bir değer kazandırıyoruz. Türkiye demokrasisi ile ekonomisi ile her alandaki ilerlemesi ile artık uluslararası bir marka. Her açtığımız tesis açtığımız bölgeye yeni bir değer katıyor. Türkiye büyük bir ivme ile ilerliyor, kuşkusuz hepimizin titizlenmesi gereken şey Türkiye markasıdır. Artık sadece Türkiye’nin kültürel değerleri doğal güzellikleri değil Türkiye’nin demokrasisi, Türkiye’nin büyüyen ekonomisi, Türkiye’nin etkili dış politikası da Türkiye’nin bir tanıtım değeridir. Topyekün Türkiye artık kendi kendisini dünyaya tanıtmaktadır tabi bütün bunun üzerine hepimizin büyük bir titizlikle durması gerekiyor büyük bir hassasiyetle durması gerekiyor." dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER