ÜÇ AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ

Son dakika haberi geldi...Cumhurbaşkanı Erdoğan MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından açıklama yaptı. 3 ay süreyle OHAL ilan edildiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminde bulunan terör örgütünün tüm unsurlarıyla ve süratle bertaraf edilebilmesi için anayasanın 120. maddesi uyarınca 3 ay süreyle olağanüstü hal ilan edildiğini bildirdi.

ÜÇ AY SÜREYLE OHAL İLAN EDİLDİ
 
SON DAKİKA...Cumhurbaşkanı Erdoğan MGK ve Bakanlar Kurulu toplantılarının ardından açıklama yaptı. Üç ay ohal ilan edildi. 
 
 
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;
 
MGK'da yaptığımız kapsamlı değerlendirme sonucunda, OHAL ilan edilmesini hükümete tavsiye edilmesi kararını aldık. Bakanlar Kurulu da, Anayasa'nın 120. maddesi uyarınca Türkiye'de 3 ay OHAL ilan edilmesini kararlaştırdı.
 
Olağanüstü hal ilanının amacı ülkemizde demokrasiye, hukuk devletine, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için gereken adımları en etkin ve hızlı şekilde atabilmektir.
 
Darbe girişiminde bulunanların açtıkları ateş sonucu sivil vatandaşlarımızdan, polislerimizden ve askerlerimizden şu an itibarıyla 246 masum insan hayatını kaybetmiş, bin 536 masum vatandaşımız da yaralanmıştır.
 
Şu anda şu siyasi, parti bu siyasi  parti...Bunun üzerinde duracak değilim ama Cumhurun Başkanı olarak ben milletimle  iftihar ediyorum ve milletimizle birlikte inanıyorum ki bütün bu engelleri aşmak  suretiyle demokrasi tarihine bir kahramanlık destanını Türk milleti olarak biz  yazmış oluyoruz. Bu böyle anılacaktır.
Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2016, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER