ULAŞTIRMA , DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI LÜTFİ ELVAN

ULAŞTIRMA ,  DENİZCİLİK  VE  HABERLEŞME  BAKANI LÜTFİ ELVAN

ULAŞTIRMA ,  DENİZCİLİK  VE  HABERLEŞME  BAKANI LÜTFİ ELVAN

Ulaştırma ,  Denizcilik  ve  Haberleşme  Bakanlığı görevine getirilen AK  Parti  Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, 12 Mart 1962'de Karaman Ermenek'te doğdu.  İstanbul   TeknikÜniversitesi  Maden  Fakültesinden  mezun olan Elvan,  İngiltere  Leeds  Üniversitesindemaden ve yöneylem  araştırması   alanında , ABD'de Deleware  Üniversitesinde   ekonomidalında  yüksek lisans  yaptı.

 

Etibankta  yüksek   mühendis  olarak göreve  başlayan  Elvan, DPT'de  planlama   uzmanyardımcısı ,  planlama   uzmanı , kalkınmada öncelikli yöreler  daire  başkanlığı ve müsteşaryardımcılığı  görevlerinde bulundu. Elvan, ayrıca, OECD Kırsal Kalkınma Grubu başkanyardımcılığı ,  Avrupa  Birliği  Eğitim  ve  Gençlik   Merkezi   yönetim   kurulu  başkanı ve AB Müzakere  İzleme  ve Yönlendirme Komitesi  üyesi  olarak görev yaptı.

23. ve 24. Dönem'de AK  Parti  Karaman milletvekili olarak Parlamentoya giren Elvan. 23. Dönem'de  Türkiye -AB Karma Parlamento Komisyonu ve AB  Uyum  Komisyonu  üyesi oldu. Elvan, 24. Dönem'de  Plan  ve Bütçe Komisyonu Başkanlığına seçildi.  İngilizce  bilen Elvan, evli  ve 2  çocuk   babası .

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER