VALİ GEZİ PARKI'NI BOMBALADI...

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce ve TBMM Genel Kurulu’nda çalışmalarını devam ettirdikleri için Ankara’da bulunan 20 CHP milletvekili dün gece TBMM önünde bir basın toplantısı düzenledi.

VALİ GEZİ PARKI'NI BOMBALADI...

İnce’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“SEN NASIL BAŞBAKANSIN?”

“Sayın Başbakan’a CHP Grubu adına diyorum ki, Sen ne biçim başbakansın? Sen ne biçim memleket yönetiyorsun? Hani Arınç sana dedi ya silkelenmemiz lazım diye. Sen silkelensen de, yere de düşsen de, titresen de kendine gelemezsin. Sen ruh sağlığını yitirmişsin, sağlıklı düşünemiyorsun. 60 yaşında adamsın, başbakansın, yaptığın işlere bak. Memleketi getirdiğin noktaya bak. Senin bakanın, senin valin nasıl söz veriyor da yerine getirmiyor.

“VALİ MUTLU, BAKAN GÜLER”

Hani vali mutlu, bakan güler, ama millet ağlar. Siz nasıl bakansınız, nasıl valisiniz de verdiğiniz sözü tutmuyorsunuz, yalanlarınızla milleti kandırıyorsunuz? Camide içki içtiler diyorsunuz yalan söylüyorsunuz, bayrak yaktılar diyorsunuz, değerli polis kardeşimizin ölümünü eylemcilere bağlıyorsunuz, faiz lobisi diyerek milleti aldatıyorsunuz

BAŞBAKAN’A TAVSİYE

Başbakana tavsiyemiz şudur, polisi meydanlardan çek. Az önce Dikmen’de yüzlerce polis, yüzlerce eylemci karşı karşıya geldi. Yazık değil mi bu memleketin çocuklarına. Bu memleket Tayyip Erdoğan’ın kaprislerine mi kurban olacak? O geri adım atmazmış, onun karizması çizilirmiş, yesinler senin karizmanı. Senin karizman bu memleketin çocuklarından daha mı önemli, sen kimsin de karizmanın derdine düşmüşsün, ben geri adım atmam diyorsun.

“HİTLER’İN 2013 VERSİYONU”

Vali de bakan da bu konuda müdahale yapılmayacağını söyledi. Meğer Kızılay’da Taksim’de vatandaşına pusu kuran bir devlet varmış. Müdahale yapmayacağız gelin deyip, tıpkı radar kontrolü gibi, insanlara pusu kuran bir devletle karşı karşıyayız. 2013′ün Avrupa’daki en büyük Hitler’i ile karşı karşıyayız. Onun adı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan değil, Hitler’in 2013 versiyonudur.

Başbakan gözlerinizden öperim diyordu. Meğer başbakan direnen insanların gözlerini biber gazı ile öpecekmiş. bunu söylemek istiyormuş. Taksim’de, Kızılay’da insanlık suçu işlenmiştir. Suçlu validir, azmettirici Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Yaralıları tedavi edenlere bile müdahale ettiler. 1. Dünya Savaşı’nda, 2. Dünya Savaşı’nda, dünyanın bütün savaşlarında, yaralılara müdahale eden kimseye müdahale edilmemiştir, ahlak, öğreti, felsefe, anlayış budur. Ama 2013 Türkiye’sinde, yaralılara müdahale eden insanlara bile müdahale edilmiştir. Bu faişzmin iliklerimize kadar işlenmiş halidir.

“VALİ GEZİ PARKI’NI BOMBALADI”

Sabah canlı yayın varken 5 kişiyi bile dağıtamadı polis. Ama akşam canlı yayın yokken 10binlerce kişiyi 5 dakikada dağıttı polis. Bu ne acımasızlıktır, insanlık suçudur, vicdansızlıktır bunu yurttaşlarımızın vidanlarına bırakıyoruz. Vali kuş sesleriyle uyanmak istediğini söyledi, ama o vali Gezi Parkı’nı bombalamıştır. Gezi Parkı’na bomba atan kişi valinin ta kendisidir.

Onlar, kışla zihniyetinden beslenen insanlardır. 12 Eylül, 28 Şubat, E-muhtıra bunları beslemiştir. Şimdi de nemalarını Topçu Kışlası üzerinden sürdürmektedirler. Bütün kışlalar onlara yardımcı olmuştur.

PKK militanlarına bile silahını at git diye yalvaranlar, onlara anlayış gösterenler; Taksim’de Kızılay’da bu ülkenin çevrecilerine, bu ülkenin Atatürkçülerine, solcularına, demokratlarına anlayışlı davranmamıştır. Taksim’deki, Kızılay’daki, Alsancak’taki eylemleri PKK militanlarından daha tehlikeli görmüştür.

“KAÇACAK BUNLAR ÜLKEDEN”

Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti’ni dünyaya rezil etmiştir. Onun yapacağı tek bir iş var, çekip gitmek. Onun için bu eylemcilere diyorum ki, siz bugün Alsancak’ı, Taksim’i, Kızılay’ı dolduruyorsunuz ama yakında sizler havalimanlarını, gümrük kapılarını dolduracaksınız. Kaçacak bunlar bu ülkeden.

Vali az önce açıklama yapıyor, “Marjinal olmayanlar Taksim’e çıkmasın”. Sana mı soracağız? Sen bu milleti nasıl bölüyorsun? Halk Taksim’e çıkmasın diyor. Taksim halka kapalı. Eskiden İmdat Polis diye bir hattımız vardı. Bugün Türkiye’de Polis İmdat hattı var.

Başbakan kendi mitinglerini düzenleyecekmiş. Pursaklar’da, Keçiören’de, havalimanında. Sayın Başbakan, havalimanı, Keçiören miting alanı mıdır? Türkiye Cumhuriyeti babanın çiftliği midir?

“TÜRKİYE’DEKİ EN MARJİNAL GRUP AKP”

Türkiye’de marjnal gruplar olabilir. Devlet güçlerine, kamu malına, devletin araçlarına, vatandaşın dükkanına zarar veren gruplar olabilir, ama herkesin şunu bilmesini istiyorum ki Türkiye’de en marjinal grup AKP’dir, en marjinal insan Recep Tayyip Erdoğan’dır.

“DİKTATÖRÜN VALİSİ”

Vali demiş ki, Atatürk’ün manevi şahsiyeti için AKM’ye müdahale etmiş. Sen kimsin? Sen Atatürk’ün valisi değilsin. Sen diktatörün valisisin. Sen emir kulusun. Senin demokrasiden anladığın Twitter’da sıkıştığın anlarda milletin gönlünü almak için attığın üç beş tweettir.

“RUH HALİ SORUNLU BAŞBAKAN”

Türkiye Cumhuriyeti’ndeki vicdanlı muhafazakarlara, AKP’ye oy veren namuslu dürüst, haramdan korkan vicdanlı muhafazakarlara sesleniyorum; liberallere sesleniyorum, Atatürkçülere, solculara, çevrecilere, Çarşı Grubu’na, içinde insan sevgisi olan herkese sesleniyorum. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığında olan herkese sesleniyorum. Geçmişte birbirimize kötü sözler söylemiş olabiliriz, birbirimizi incitmiş olabiliriz; farklı siyasi cephelerde yer almış olabiliriz. Ama geçmişte ne dersek diyelim, gelin bu adamdan hep beraber kurtulalım. Bu yaradanı sevdiğini bilmiyorum ama yaradılanı sevmediğini çok iyi biliyorum. Kaprisleri uğruna milleti rezil eden, kaprisleri uğruna insanların gözünün çıkmasına sebep olan ve bu konuda kılını kıpırdatmayan, ben en büyüğüm kimseye eğilmem diyen psikolojik hali sorunlu bir başbakanla karşı karşıyayız.

Bu memleketin bütün insanları ayağa kalkmalıdır. Özellikle AKP’ye oy veren gençler ayağa kalkmalıdır. Bu duruma gelmemizde bizim payımız yok, onların var. Onlar oy verdiler. Gelin hep birlikte bu diktatöre karşı koyalım.”

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2013, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER