VALİLER DEĞİŞİYOR

İçişleri Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı yeni vali atamaları çerçevesinde Hakkâri Valisi Muammer Türker’in, MGK Genel Sekreterliği’ne getirileceği belirtiliyor

VALİLER DEĞİŞİYOR
VALİLER DEĞİŞİYOR
 
İçişleri Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı yeni vali atamaları çerçevesinde Hakkâri Valisi Muammer Türker’in, MGK Genel Sekreterliği’ne getirileceği belirtiliyor
 
İçişleri Bakanlığı’nın bir süredir üzerinde çalıştığı yeni vali atamaları çerçevesinde Hakkâri Valisi Muammer Türker’in, MGK Genel Sekreterliği’ne getirileceği belirtiliyor. Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun da İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanacağı konuşuluyor. İçişleri Bakanlığı kaynakları, halen batı illerinde aktif konumda görev yapan valilerden bazılarının özellikle Hakkari, Şırnak ve Siirt gibi kritik illere atanacağını, ilk kez vali olacakların ise batıdaki illerde göreve başlamasının değerlendirildiğini ifade etti.
Büyük şehirlerde değişiklik yok
İçişleri Bakanlığı kulislerine göre, yeni vali atamalarıyla ilgili çalışmaların sonuna gelindi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in taslak olarak hazırladığı yeni listeye göre, büyük şehirlerde şimdilik önemli bir değişiklik yapılmayacak. Ancak, önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulacak kararnameler çerçevesinde önemli bir birime atama gerçekleştirilecek. Serdar Kılıç’ın Japonya Büyükelçisi olması nedeniyle boşalacak MGK Genel Sekreterliği görevine Hakkari Valisi Muammer Türker’in getirilmesiyle ilgili görüş birliğine varıldığı belirtiliyor.
Daha önce de Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü olan Türker, Ocak 2009’daki kararnameyle Hakkari Valisi olmuştu. Türker’in terörizmle mücadele çerçevesinde bölgede yaptığı çalışmaların bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yakından takip edildiği ifade edildi.

Rize Valisi müsteşarlığa


Aynı atamalar çerçevesinde halen Mustafa Bahrettin Demirer’in vekaleten yürüttüğü İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı’na ise Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun getirilmesi öngörülüyor. Daha önce Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı olarak görev yapan Hacımüftüoğlu, Ağustos 2009’dan bu yana Başbakan Erdoğan’ın memleketi olan Rize’de valilik yapıyor. Hacımüftüoğlu’nun ismi kısa süre öncesine kadar bakanlık kulislerinde yeni İstanbul Valisi olarak da değerlendiriliyordu.

Bölgedeki valiler değişiyor

Yeni vali atamaları kapsamında, Doğu ve Güneydoğu’daki illerin valilerinin büyük bölümünün değiştirileceği de öğrenildi. Kulislere yansıyan bilgilere göre Bingöl, Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Iğdır, Adıyaman, Batman, Ardahan Valileri değiştirilecek. Bu valilerden bazılarının merkeze alınacağı bazılarına ise batıda görev verileceği kaydedildi.
Deprem sonrasında yaşanan gelişmeler nedeniyle başta muhalefet olmak üzere çeşitli çevrelerin hedefinde olan Van Valisi Münir Karaloğlu’nun durumu ise henüz netlik kazanmadı. Karaloğlu’nun “şimdilik” bir süre daha kentte kalabileceği konuşuluyor.
Doğuya deneyimli, aktif vali

Gerçekleştirilmesi planlanan vali atamalarında hükümetin yeni bir model uygulayacağı da ifade edildi. İçişleri Bakanlığı kaynakları, halen batı illerinde aktif konumda görev yapan valilerden bazılarının özellikle Hakkari, Şırnak ve Siirt gibi kritik illere atanacağını, ilk kez vali olacakların ise batıdaki illerde göreve başlamasının değerlendirildiğini ifade etti.
Hürriyet
Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER