Van'daki lise öğrencilerine nakil imkanı

Milli Eğitim Bakanlığı, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle, ilde bulunan ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilere başka illerdeki okullara nakil imkanı sundu.

Van'daki lise öğrencilerine nakil imkanı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesindeki açıklamada, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle, bu ilde bulunan ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören olan öğrencilerin diğer illere nakil taleplerine ilişkin yazının tüm valiliklere  gönderildiği belirtildi. Açıklamada, “Buna göre, öğrenci velilerinin 31 Aralık’a kadar başvuruda bulunmaları kaydıyla, Van'da bulunan fen liseleri, Anadolu öğretmen liseleri, Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik  ortaöğretim kurumları ile güzel sanatlar ve spor lisesinde öğrenim görmekte olan öğrencilerden diğer illerde bulunan okul ve kurumlara nakil veya misafir öğrenci olarak gitmelerine imkan verildi. Nakillerde açık kontenjan bulunmasına bakılmaksızın sadece puan şartı yeterli olacak. Puan şartıyla nakil imkanı  bulamayan öğrencilere ise misafir öğrenci olarak yararlanma imkanı sağlandı” denildi.

 

 

Ulaşım durumuna bakılacak

 

 

Genel liselerde öğrenim görmekte olan öğrencilerin diğer illerde bulunan aynı türdeki okullara nakil taleplerinin karşılanmasına ilişkin olarak valiliklere gönderilen yazıda, nakil istenilen okul veya okulların öğrenci yoğunluğunun dikkate alınması ancak adres şartı aranmaması ve öğrencinin ulaşım durumunun göz önünde bulundurulması istendi. Deprem felaketinin öğrenciler üzerinde oluşturabileceği sosyal ve psikolojik olumsuzlukların giderilmesi için rehberlik ve araştırma merkezleri ile okul rehberlik ve psikolojik danışma servislerinin koordine olarak tedbir almaları gerektiği belirtildi.

 



Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER