VEKİL KAÇ LİRAYA KADAR HEDİYE ALABİLİR ?

Vekile hediyeden bir sıfır silindi

VEKİL KAÇ LİRAYA KADAR HEDİYE ALABİLİR ?

Vekile hediye ölçütünde geri adım. TBMM Etik Kurulu Komisyonu, hazırladığı Siyasi Etik Yasa taslağında, milletvekiline '12 bin liralık hediye alma' hakkı getiren ve 'yıllık 120 bin liraya varan faiz, kira, tarımsal üretim gelirini mal beyanında gösterme zorunluluğunu' kaldıran maddelerden vazgeçti.

 

TBMM Etik Komisyonu AK Parti Milletvekili Köksal Toptan başkanlığında toplanan komisyon, taslağını gelecek hafta TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sunarak, bunun yasalaşması için Genel Kurul'dan geçmesini isteyecek.
KOMİSYON, gelen tepkilerin ardından 12 bin liralık hediyeden 1 sıfır atarak, vekillerin en fazla 1200 liralık hediye kabul edebileceği yönünde düzenleme yaptı.
MAL beyanına ilişkin maddeyi de değiştiren komisyon, vekilin mal beyanı dışında tutulacak faiz, kira, tarımsal üretim, hisse senedi gelirlerinin üst sınırını da 120 bin liradan 60 bin liranın altına çekti. Buna göre vekiller yıllık 60 bin lirayı aşmayan faiz ve kira gelirlerini beyan etmek zorunda olmayacak.
MİLLETVEKİLİ  TBMM'deki çalışmalarını aksatacak periyodik olarak görev almasını gerektirecek yan işlerde çalışamayacak. Etik olmayan vekiller önce uyarılacak, sonra teşhir edilerek, daha sonra komisyonların tüm gezilerinden men edilecek.
VEKİLİN konferans, kitap, bilimsel makale gibi kültürel etkinliklerden elde ettiği geliri beyan etme zorunluluğu için üst sınır da yıllık 24 bin liradan 12 bin liraya indirildi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER