YALÇIN'DAN ELEŞTİRİ, KONCUK'TAN TEŞEKKÜR

Rotasyon uygulamasının durdurulması kararı sonrası Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Bakan Avcı'ya teşekkür etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise bakanı eleştirdi.

YALÇIN'DAN ELEŞTİRİ, KONCUK'TAN TEŞEKKÜR
Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın sosyal medya üzerinden rotasyonun iptali ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
'Bize göre büyük bir hatadan dönüldü” diyen İsmail Koncuk şunları dile getirdi: Rotasyon iptal edildi. Öncelikle bize göre büyük bir hatadan dönülmüştür. Bu konuda talepleri değerlendiren Sayın Nabi Avcı'ya teşekkür ediyorum.
MEB rotasyon konusunda devam deseydi, tercihlerine yerleşemeyen yaklaşık 5000 öğretmen resen tercihleri dışında okullara gideceklerdi.
Bu durumu da göz önüne alan MEB ve Sayın Nabi Avcı rotasyonu iptal etmiş ve doğru bir karar vermiştir. Bundan sonra ne yapılmalıdır?
MEB hemen 2. il içi ve 2. iller arası tayin istekleri için harekete geçmelidir. Bunda da Sayın Nabi Avcı'nın aynı hassasiyeti göstereceğine inanıyorum. Sayın Nabi Avcı'ya rotasyon iptali ve yapacağından şüphe duymadığım 2. il içi ve illerarası tayinler için teşekkür ediyorum."

MEMUR- SEN BAŞKANINDAN ELEŞTİRİ 

Konuyla ilgili düşüncelerini kişisel twetter hesabından dile getiren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da “Milli Eğitim Bakanlığı uyarıları dikkate almak yerine bildiğini okuma alışkanlığından vazgeçmediği sürece bu hataları yapmaya devam edecek” ifadeleriyle eleştirdi.

Yalçın şu ifadeleri kullandı:  Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen rotasyonu ile ilgili taraflarla görüşmediği gibi hiçbir uyarıyı da dikkate almadı.Bakanlığın bu tavrı MEB’in sürecin her aşamasında fahiş hatalara neden oldu.Sendikaların Öğretmen rotasyonunun olmaması gerektiğine ilişkin görüşlerimiz dikkate alınmadı. Daha sonra rotasyonun süresi ve ilçe grupları başta olmak üzere itirazların hiçbirini dikkate almayıp bildiğini okuyan anlayışla düzenlemeler yapıldı. İstişare edilmeden yapılan düzenlemelerin yanlışlığından, uygulamada karşılaşılan sorunlar üzerine geri adımlar. Bunun faturası ise her zaman olduğu gibi eğitim çalışanlarının huzursuzluğu ile eğitim emekçilerine ödetildi. Bakanlığın her uygulaması yeni bir mağdur grup üretti.
 
Paydaşlarla istişare yapılmadan hazırlanan düzenlemeler ve istikrarsız uygulamaların doğal bir sonucu olarak bakanlık birçok uygulamasından geri adım atmak zorunda kalıyor. Bu durum da eğitim çalışanlarının önünü görmemesi, yapılan düzenlemelerle ilgili kafalarda soru işareti oluşmasına neden oldu.
 
 


 
Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
larzen
larzen - 9 yıl Önce

Ali Yalçın sen yönetici atamada olan rezillikleri bir anlat hele. Onbinlerce insan sayenizde işinden görevinden oldu.Halada utanmadan çıkıp MEB 'i eleştiriyorsunuz. Orası çiftliğiniz olmuş,rotasyonun iptalinin tek sebebi erken seçim ihtimali.

SIRADAKİ HABER