YANDAŞ ATAMAYA KAYMAKAMDAN KORUMA...

BEYKOZ KAYMAKAMI YANDAŞI KORUYOR...

YANDAŞ ATAMAYA KAYMAKAMDAN KORUMA...

 
    Aylardır gündemi meşgul eden usülsüz okul müdürü atamalarında bir skandal da İstanbul Beykoz’da yaşandı. Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, okul müdürlerinin atanması için puan verecek Şube Müdürü Necla Çağlayan'a baskı yaparak puanlama sisteminin şifresini aldı. Daha sonra Şube Müdürü Ahmet Güner ile birlikte bilgisayar başına oturan Bozbay iddiaya göre elindeki gri ve siyah listeye bakarak müdürlere puan verdi. Puanlamada 12 Eğitim-Bir Sen üyesine müdür olarak atanabilmesi için yeterli puan verilirken diğer sendikalardan yalnızca 1 Türk Eğitim Senli’ye geçerli puan verildi. 
Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan HASANPAŞAOĞLU puanlamalardaki haksızlıklar nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.Ön inceleme yapan müfettişler raporunu tamamladı ve olay Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişlerinin raporuyla ortaya çıktı. Müfettişler Kaymakamlıktan Beykoz İlçe Müdürü Kazım Bozbay, Şube Müdürleri hakkında “görevi kötüye kullanmak”tan soruşturma açılmasını istedi. Şube Müdürü Necla Çağlayan Milli Eğitim Müdürü Bozbay’ın şifresini zorla alarak kendisi yerine müdür atamalarında puan verdiğini itiraf etti. Ancak Beykoz Kaymakamı “yeterli delil yok” diyerek soruşturma açılmasına izin vermedi. Türk Eğitim Sen İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı Hasanpşaoğlu soruşturma açılması için Bölge idare mahkemesine itiraz edeceğini belirtirken, Türk Eğitim Sen Genel Merkezi de Beykoz Kaymakamı Süleyman Erdoğan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.
 
 
 
PUANLAMALAR GRİ VE SİYAH LİSTEYE GÖRE YAPILDI
 
Devlet okullarında 4 yılını bitirmiş bütün okul müdürleri mayıs ayında çıkarılan kanunla görevden alındı. Bu müdürlerin yeniden atanması içinse yazılı sınavlar kaldırılarak Milli Eğitim Şube Müdürlerinden oluşan mülakat komisyonları kuruldu. Söz konusu komisyonlardan geçerli puan alabilenler yeniden müdür olarak atanabiliyordu. Beykoz Milli Eğitim Şube Müdürü Necla Çağlayan da okul müdürlerini yeniden atanmak için puan verecek mülakat komisyonunda yer alıyordu. İddiaya göre Çağlayan, okul müdürlerine puan vermek için sisteme girmeye hazırlanırken Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay tarafından uyarıldı. Bozbay, Çağlayan’a puanlamayı birlikte yapacaklarını söyledi. Sonra da Çağlayan’ın şifresini alarak okul müdürlerinin adlarının yazılı olduğu gri ve siyaha boyanmış listeye bakarak yeniden atama için puan vermeye başladı. Necla Çağlayan’ın Milli Eğitim Müfettişlerine verdiği ifadeye göre isimleri griye boyanan okul müdürlerine düşük puan verildi. Siyaha boyananlar ise yüksek puanla geçirildi. Puanlamaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Bozbay’dan sonra diğer Şube Müdürü Ahmet Güner devam etti. Hatta Güner, bir iki gün sonra iki kişinin puanında tekrar yükseltme yaptı.
 
 
 
“GÜNAHINI ÇEKEMEM” DEYİNCE…
 
Söz konusu puanlamanın sonucuna göre 12 Eğitim-Bir Sen üyesi tekrar müdür olarak atanırken diğer sendikalardan yalnızca 1 Türk Eğitim Sen’li atandı. Bunun üzerine Türk Eğitim Sen Şubesi ve düşük puan verilen dört okul müdürü puanlamanın objektif yapılmadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık ise İlçe Milli Eğitim Müdürü ve iki şube müdürü hakkında soruşturma başlatabilmek için Kaymakamlıktan izin istedi. Kaymakamlık izin için karar vermeden önce Mili Eğitim Müfettişlerinin inceleme yapmasını istedi. İki Milli Eğitim Müfettişinin yaptığı incelemede Şube Müdürü Necla Çağlayan bütün yaşananları itiraf etti. Çağlayan “Müdüre formları istediği gibi yapamayacağımı bunun günahını çekemeyeceğimi söyleyince ‘o zaman ben yapayım’ diyerek benim şifremi aldı ve değerlendirme yapmaya başladı” dedi. Bu ifadenin üzerine iki müfettiş Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü ve iki şube müdürü hakkında “görevi kötüye kullanmak” tan soruşturma açılması istendi. Ancak Kaymakam Süleyman Erdoğan “yeterli delil yok” diyerek soruşturma izni vermedi ve yandaş atama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay’ı korudu. Türk Eğitim Sen Şubesi olayın peşini bırakmayacaklarını ve soruşturma izni için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.
 
 
kamudan.com/özel
Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2014, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER