Yaratıcı öğretmenler ABD yolcusu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Sebit işbirliği ile düzenlenen 'Öğretmenler Üretiyor' yarışmasında, çektikleri eğitim videolarıyla dereceye giren öğretmenlere ödülleri verildi. İlk 5'e giren öğretmenler ABD'de düzenlenecek eğitim çalıştayına katılacak.

Yaratıcı öğretmenler ABD yolcusu
Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen ödül töreninde, öğretmenlerin videolarının gösteriminin ardından, dereceye giren 20 öğretmene ödülleri verildi. Dereceye giren ilk 5 öğretmen ABD'de düzenlenecek eğitim çalıştayına katılacak. Dereceye giren öğretmenler ayrıca, 5 bin'er TL, 2 kişilik bir hafta tatil, dizüstü bilgisayar, 1 yıllık TTNET ADSL, sınıflarına akıllı tahta ve öğrencilerine Vitamin paketiyle ödüllendirildi.

Sebit Genel Müdür Yardımcısı Sadi Türeli törende yaptığı konuşmada, eğitimde dönüşümün odağında öğretmen olması gerektiğini vurguladı. Büyük projelerdeki yatırımların genelde cihaz, altyapı  olarak konumlandığını belirten Türeli, "Eğitimde dönüşüm yaratacak projelerde ana kaynaklar öğretmen imkanlarının iyileştirilmesine ayrılırsa hızlı ve etkin sonuç alınabilir" dedi. MEB Temel Öğretim Genel Müdürü Funda Kocabıyık da 2009'da eğitimde niteliği artırmak amacıyla Bakanlık ile Türk Telekomünikasyon arasında imzalanan niyet beyanı doğrultusunda Sebit'in öğretmenlerinin öğrenme ve öğretme sürecine katkıda bulunmak amacıyla 'Öğretmenler Üretiyor' yarışmasını bu yılın ocak ayında hayata geçirmeye karar verdiğini söyledi. Yarışmaya 696 öğretmenin 1.099 farklı video çekimiyle katıldığını ifade eden Kocabıyık, 3 aşamalı inceleme sonucunda dereceye giren videoların  belirlendiğini, bu çerçevede 20 öğrencinin ödüle hak kazandığını anlattı. Sebit Proje Yöneticisi Melda Altuğ Dönmez ise bilgisayar destekli eğitim  hizmeti “Vitamin”programına ilişkin ayrıntılı bir sunum yaptı.




Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER