YENİ BAKANLAR KURULU'NDA KİM OLACAK?

Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni Bakanlar Kurulu için çalışmaya başladı. 64. Hükümet'te yer alacak isimler arasında AK Parti'nin 3 dönemlik ağabeylerinin yanı sıra sürpriz yeni isimlerin de yer alması bekleniyor.

YENİ BAKANLAR KURULU'NDA KİM OLACAK?
Yüksek Seçim Kurulu-YSK’nın resmi sonuçları açıklamasının ve Meclis’teki yemin töreninin hemen arıdndan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hükümeti kurma görevini Ahmet Davutoğlu’na vermesi, Davutoğlu’nun da bir gün içinde hemen hükümeti kurması bekleniyor.
 
Davutoğlu’nun hükümette yer alacak isimleri belirlerken Erdoğan ile de değerlendirme yapması bekleniyor.
 
Yanıtı merakla beklenen soruların başında ekonominin patronunun kim olacağı geliyor. AK Parti kulislerine göre bu makama Ali Babacan’ın getirilmesi kesin gibi.
 
YENİ BAŞBAKAN YARDIMCISI
 
Diğer üç başbakan yardımcısının ise Cemil Çiçek, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş olması bekleniyor. Bu üç isimden birinin bir başka göreve kaydırılarak Binali Yıldırım’ın da başbakan yardımcılığına getirilebileceği konuşuluyor.
 
Davutoğlu ile yakın mesai yapan Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan ve Efkan Ala’nın Bakanlar Kurulu’nda yer bulacağı kaydediliyor. MYK üyesi Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı’na, Faruk Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na Taner Yıldız’ın, Mehdi Eker’in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na dönebileceği konuşuluyor.
 
Tuğrul Türkeş
 
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in ise bir başka bakanlık koltuğuna kaydırılabileceği de kulislerde konuşuluyor.
 
TUĞRUL TÜRKEŞ BAKANLIK KURULU'NDA YER ALACAK MI?
 
Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in ise bir başka bakanlık koltuğuna kaydırılabileceği de kulislerde konuşuluyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na Nurettin Canikli’nin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ise Hayati Yazıcı’nın adı geçiyor.
 
İKİ KADIN BEKLENTİSİ
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da koltuklarını koruması büyük bir olasılık.
 
Uzun dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı dışında kadın bakanın yer almadığı AK Parti kabinelerinde bu kez ikinci bir kadın bakana yer verilmesi bekleniyor. Bir kadın bakanın da başörtülü isimlerden biri olacağı ileri sürüldü. Kadın bakanlarda adı Ayşe Keşir ismi konuşuluyor.
 
AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in adı yeni bakanlar arasında yer alıyor
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın kurucuları arasında yer alan Ayşe Keşir, bakan danışmanlığı görevini yürütüyordu. Keşir 1 Kasım seçimlerinde Düzce’den milletvekili seçildi.
Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2015, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
islam islam
islam islam - 8 yıl Önce

kabineyi başbakan mı yoksa başkaları mı kuracak merak ediyorum.....

SIRADAKİ HABER