YENİ DEVLET KAPISI

İçişleri Bakanlığı, ‘’Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’’ adıyla 3005 kişilik dev bir teşkilat kuruyor. 100 kişi de Göç müşavir ve ataşesi olarak yurt dışına atanacak.

YENİ DEVLET KAPISI

Devlette yeni kapı

İçişleri Bakanlığı, ‘’Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’’ adıyla 3005 kişilik dev bir teşkilat kuruyor. 100 kişi de Göç müşavir ve ataşesi olarak yurt dışına atanacak.

İçişleri Bakanlığına bağlı olarak 3005 kişilik dev bir teşkilat kuruluyor. ‘’Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’’ adıyla oluşacak teşkilat, göç konusundaki politika ve stratejileri belirleyecek. Yabancıların Türkiye’ye giriş, çıkış ve ülkede kalışları ile sınır dışı edilmeleri, insan ticaretinin önlenmesi ve vatansızların belirlenmesi konularında da yetkili olacak.

Ankara’da bir Genel Müdür, 2 Genel Müdür yardımcısı, 12 Daire Başkanı ve toplam 365 kişilik personel ile çalışacak olan teşkilat, 81 il ve ilçelerde de müdürlükler açacak. Merkez ve taşra teşkilatında, Göç uzmanı ve yardımcıları, programcı, çözümleyici, mütercim, memur, psikolog, avukat, mühendis, sosyal çalışmacılar görev yapacak.

81 il ve 50 ilçede ise toplam 2540 kişilik kadro açılacak. İl ve ilçelerde, Göç İdaresi İl ve İlçe Müdürleri ile personeli görev yapacak. İllerde, ‘’İnsan Ticareti Mağdurları Sığınma Evleri’’ de kurulacak. Bu evlerde, sosyolog ve psikolog görevlendirilecek.

YURT DIŞINA ATAMA

100 personel ise, ‘’Göç Müşaviri’’ ve ‘’Göç Ataşesi’’ adıyla yurt dışına gönderilecek. Büyükelçiliklerde görev yapacak ataşeler, bulundukları ülkelerdeki yetkililerle, göç konusunda işbirliği ve koordinasyon sağlayacak. İnsan ticaretinin önlenmesi ve insan ticaretinden mağdur olanlara yardım için çalışmalar yürütecek.

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün kurulması, bu konuda hazırlanan kanun tasarısı ile hayata geçecek. Bakanlar Kurulunca benimsenen ve TBMM’ye gönderilen kanun tasarısı Meclis İçişleri Komisyonu ve Genel Kurulda ele alınacak. (Gazeteport)

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER