Yeni MEB yasasında Türk ve Atatürk'e yer yok!

MEB, Yeni Düzenlediği KHK İle Atatürk İlke ve İnkılaplarını ortadan kaldırdı. Peki amaç ne ?

Yeni MEB yasasında Türk ve Atatürk'e yer yok!
Mevcut 3797 sayılı Kanunun ilgili hükmü;

Görev

Madde 2 – Milli Eğitim Bakanlığının görevleri şunlardır:

a) Atatürk İnkılap ve İlkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, Türk Milletinin milli, ahlaki, manevi, tarihi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş vatandaş olarak yetiştirmek üzere, Bakanlığa bağlı her kademedeki öğretim kurumlarının öğretmen ve öğrencilerine ait bütün eğitim ve öğretim hizmetlerini planlamak, programlamak, yürütmek, takip ve denetim altında bulundurmak.


Milli Eğitim Bakanlığının 652 sayılı KHK ye göre yeni görevi,

Görevler

MADDE 2 – (1) Millî Eğitim Bakanlığının görevleri şunlardır:

a) Okul öncesi, ilk ve orta öğretim çağındaki öğrencileri bedenî, zihnî, ahlakî, manevî, sosyal ve kültürel nitelikler yönünden geliştiren ve insan haklarına dayalı toplum yapısının ve küresel düzeyde rekabet gücüne sahip ekonomik sistemin gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatarak geleceğe hazırlayan eğitim ve öğretim programlarını tasarlamak, uygulamak, güncellemek; öğretmen ve öğrencilerin eğitim ve öğretim hizmetlerini bu çerçevede yürütmek ve denetlemek.

YORUM SİZ OKUYUCULARIMIZA AİTTİR!

kamugazetesi



Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2011, 00:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÇIĞIRTKAN
ÇIĞIRTKAN - 13 yıl Önce

Laiklik elden gidiyor, vatan bölünüyor, ülke satılıyor falan diye bağıralım. eğer bu yasanın başında bu olmaz ise her şey kötü gider ve ülkemize uğursuzluk gelir. Allah Allah... Ya bu değişiklikte ne var kardeşim. Gayet yerinde bir değişiklik olmuş. Genel kuşatıcı daha evrensel ifadelerle ifade etmiş adamlar. Öküz altında buzağı aramanın ne anlamı var

SIRADAKİ HABER