YENİ YIL İLE BİRLİKTE İSTANBUL'A KAR GELİYOR, KAR ALARMI

İstanbul'da hafta içi beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle, yarından itibaren alarm durumuna geçiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı görev yapacak.

YENİ YIL İLE BİRLİKTE İSTANBUL'A KAR GELİYOR,  KAR ALARMI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji Birimi'nin hava tahmin verilerine göre İstanbul'un çarşamba gününden itibaren yoğun kar yağışlı havanın etkisi altına gireceğini belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) alınan önlemleri açıkladı.
Yapılan açıklamada, İstanbul'da hava sıcaklıklarının salı gecesinden itibaren 5 dereceye kadar düşeceği ve kar yağışının şehre gireceğinin tahmin edildiği kaydedildi.
 
‘TÜM BİRİMLER ALARM DURUMUNA GEÇİYOR’
Açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2015-2016 kış sezonunu sorunsuz geçirmek ve şehir hayatının normal seyrinde devam etmesi için tüm önlemleri aldı" denildi.
Yazılı açıklama şöyle devam etti: "İBB Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Salı gününden itibaren ilgili tüm birimlerin katılımıyla alarm durumuna geçiyor.  Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon, İtfaiye, Zabıta, Sağlık Ve Sosyal Hizmetler, Park Bahçe Ve Yeşil Alanlar, Destek Hizmetleri Daire Başkanlıkları, İETT, İSKİ, Atık Yönetimi, Trafik, Kırsal Hizmetler Destek, Veteriner Hizmetleri Müdürlükleri, Beyaz Masa, İSFALT, İGDAŞ, İSBAK, Şehir Hatları, Ulaşım A.Ş., İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, BEDAŞ, AYEDAŞ, sorumlu müdürleri AKOM yönetim masasında 24 saat esasına görev yapacak"
 
‘26 ACİL GİRİŞ-ÇIKIŞ NOKTASI OLUŞTURULDU’
"İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karla mücadele çalışmaları kapsamında bin 114 araç ve iş makinesi, 450 personel ile 4000 km yol ağında olumsuzluklara karşı görev yapacak. Toplam 360 adet müdahale güzergahı belirlendi. Tüm araçlar, araç takip sistemi ile anlık olarak AKOM'da takip edilecek. Ana ulaşım yollarının kritik yerlerinde 26 acil giriş-çıkış noktası oluşturuldu, ihtiyaç durumunda acil geçiş için kullanılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatlarıyla köylerde oluşturulan Traktör Kar Kürüme Ekipleri muhtarların sorumluluğunda kendi yollarını açmak için görev yapacak. Toplam 52 km uzunluğundaki metrobüs yolu 32 araç ile sürekli ulaşılmaya açık tutulacak"
 
‘KİMSESİZ VATANDAŞLAR İÇİN TOPLAMA MERKEZLERİ PLANLANDI’
"BEUS (Buzlanma erken uyarı sistemi) ile ani hava soğumaları ve buzlanma durumları önceden tespit edilerek ilgili birimler uyarılacak.
Kış şartlarıyla mücadele kapsamında depolarda 240 bin 605 ton tuz ve bin 290 ton solüsyon hazır bekletiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçe belediyelerine tuz ve solüsyon desteği sağlanırken talep durumunda takviye yapılacak.
Kritik kavşaklarda 52 kurtarıcı ve çekici muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı hazır bekletilecek. İlçe Belediyelerinde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek. İlçeler kendi imkanları yetersiz kaldığı durumlarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından desteklenecek. Sokakta yaşayan kimsesiz vatandaşlar için toplama merkezleri planlandı. Vatandaşlar zabıta, polis, ambülânslar ile toplanarak sağlık kontrollerinden geçirilerek misafir edilecekler. İlçe Belediyeleri kendi bölgelerinde tespit ettikleri evsiz vatandaşları Büyükşehir Belediyesi'nin misafirhanelerine getirecekler"
Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2015, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER