Yüreklere ateş düştü

Mardin'deki hain pusuda şehit olan 2 astsubay ve 1 uzman çavuşun evlerine ateş düştü.

Yüreklere ateş düştü

Şehit askerlerden Astsubay Kıdemli Başçavuş Sadık Güllü’nün 15 gün sonra emekli olacağı,  Jandarma Astsubay Başçavuş Erhan Gül ve Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün ise tayinlerinin çıktığı ve bugün Gaziantep'e dönmeyi planladıkları öğrenildi.

Mardin’in Ömerli İlçesi yakınlarında bölücü terör örgütünce pusuya düşürülerek şehit edilen 3 askerden Astsubay Kıdemli Başçavuş Sadık Güllü’nün Kırıkkale’deki baba evine ateş düştü. 15 gün sonra emekliye ayrılacak olan evli ve 2 çocuk babası oğlunun şehit düştüğü haberini alan Ali Güllü, "Ben çocuklarımı tırnaklarımla kazıyarak okuttum. PKK’ya lanet olsun" diye haykırdı.

Kırıkkale Jandarma Komutanlığı’ndan askerler, Astsubay Kıdemli Başçavuş 39 yaşındaki Sadık Güllü’nün şehit düştüğü haberini, Bağlarbaşı Mahallesi 815’inci Sokak’ta tek katlı ahşap evde oturan babası Ali Güllü’ye iletti. İnşaatlarda kalıp işçisi olarak çalışan Ali Güllü, oğlunun şehit düştüğü söylenince bayıldı. Ali Güllü’ye ilk müdahaleyi, askerlerle gelen sağlık ekibi ambulansta yaptı, ardından Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kaldırdı.

Hastanedeki tedavinin ardından evine getirilen şehit babası Ali Güllü’yü yakınları teselli etmeye çalışırken, eşi Zeynep Güllü de acı haberi Ankara’ya tayini çıkan diğer oğlu uzman çavuş Hanifi’nin yanındayken aldı. Hemen Kırıkkale’ye dönen Zeynep Güllü’yü de yakınları teselli etmekte zorlandı.

Güllü ailesinin evi, haberi alan yakınlarının akınına uğrarken oğullarının şehit düştüğü haberiyle yıkılan Zeynep ve Ali Güllü çifti, teröristlere lanet yağdırdı. İnşaatlarda çalışarak çocuklarını okuttuğunu söyleyen Ali Güllü, "Ben çocuklarımı tırnaklarımla kazıyarak çalışıp okuttum. Bu olay işte beni mahvetti. Ben çocuğumu bunun için mi büyüttüm? PKK’ya lanet olsun" diyerek sürekli gözyaşı döktü.

Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Sadık Güllü’nün, Çanakkale’de görev yaptığı ve Mardin çevresini iyi bildiği için bir hafta önce görevli gönderildiği, öğretmen olan eşi Huriye Güllü ile oğulları 18 yaşındaki Serhat Çağrı ve 14 yaşındaki Emre’nin de Çanakkale’de kaldıkları belirtildi.

Şehit Kıdemli Başçavuş Güllü’nün, biri Ankara’da diğeri Çanakkale’de uzman çavuş olan 2 erkek kardeşiyle, evli olan bir kızkardeşi bulunuyor.


ŞEHİT EVİNDE BÜYÜK ACI

Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Erhan Gül'ün (37) Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki baba evinde büyük acı yaşanıyor.

Acı haber, şehidin Nurdağı ilçesi Çakmak Köyündeki baba evine sabahın erken saatlerinde ulaştı. Askerler, eve bir ambulansla geldi. Evin önünde toplanan şehidin yakınları da gözyaşlarına boğuldu. Acı haberi Gül ailesine Kaymakam Abdulkadir Okay, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Osman Saygılı ve Sakçagözü Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Alpay Bozdemir verdi. Şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı.

Haberi alan baba Duran Gül, “Oğlum şehit olmuştur, vatan sağolsun” dedi. Şehit Astsubay'ın eşi Zeynep Gül, ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Şehit Astsubay'ın amcasının oğlu Muhammet Gül de “Tayini çıkmıştı, bugün Gaziantep'e dönecekti. 5 yaşındaki kızını hastaneye götürecekti” dedi.

Tokat'a tayini çıkan Şehit Astsubay Gül'ün, bugün ilişik keserek Gaziantep'e dönmeyi planladığı öğrenildi.

Şehit Astsubay Erhan Gül'ün yarın düzenlenecek törenin ardından Nurdağı'nda toprağa verileceği bildirildi.


SON GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU

Mardin'in Ömerli ilçesinde teröristlerin kurduğu pusu sonucu şehit olan 2'si astsubay 1'i uzman çavuş 3 askerden, şehit uzman çavuş Ali Öztürk'ün Gaziantep'teki baba evine ateş düştü.

Ömerli ilçesine bağlı İkipınar köyündeki jandarma karakolunda görevli şehit askerlerden Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün, Gaziantep'in Oğuzeli ilçesine bağlı Aşağı Yeniyapan köyündeki baba evinde büyük yas var.

Acı haberi, köye gelen Oğuzeli İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir subaydan aldığını belirten şehidin babası Muzaffer Öztürk, oğlunun şehit edilmesiyle ilgili, “Ne diyeyim vatan sağolsun. Başka diyecek bir şeyim yok” dedi.

Oğuzeli İlçe Jandarma Komutanlığından köye getirilen büyük bir Türk bayrağı, köyün gençleri tarafından Şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün babasının evinin önüne asıldı.

3'ü kız 2'si erkek 5 kardeş oldukları ve ailenin ikinci çocuğu olduğu belirtilen şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün annesi Belkıs Öztürk ile kardeşleri, aldıkları acı haber üzerine sinir krizleri geçirdi. Kriz geçiren şehidin kız kardeşine, sağlık ekipleri ambulansta müdahalede bulundu.

İlk görev yeri olan Mardin'in Ömerli ilçesinde 4 yıldır görev yaptığı bildirilen şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün, tayininin Balıkesir İl Jandarma Alay Komutanlığı emrine çıktığı ve bugün ilişkisini kestikten sonra, diğer Gaziantepli Şehit Astsubay Erhan Gül ile birlikte Gaziantep'e gelecekleri öğrenildi.

Gece, köyde bulunan köy korucularıyla birlikte vedalaşmaya gittikleri ve karakola dönüş yolunda, teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilen 2'si astsubay biri uzman 3 askerin, bu sabah erken saatlerde memleketlerine gitmek üzere ilçeden ayrılacakları beklenirken acı haberi gelen Şehit Uzman Çavuş Ali Öztürk'ün akrabaları köye gelmeye devam ediyor.

Şehit Uzman Çavuş Öztürk'ün cenazesinin, bugün ikindi namazının ardından köyde toprağa verileceği bildirildi.



 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2011, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER