ZEHİRLİ KIRTASİYE SINIRI AŞAMAYACAK

Zehirli kırtasiye sınırı aşamayacak

ZEHİRLİ KIRTASİYE SINIRI AŞAMAYACAK

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yılbaşından itibaren, çocuklara yönelik kırtasiye ve çocuk bakım ürünlerinin denetimini sınırda gerçekleştirecek

 

Kanserojen madde içeren ithal ürünlere karşı Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan önlem...
BAKANLIĞIN daha önce çıkardığı piyasa denetim ve gözetimine ilişkin tebliğ 1 Ocak 2013'den itibaren yürürlüğe giriyor. Bakan Hayati Yazıcı konuyla ilgili açıklamasında, denetimlerin kırtasiye, çocuk bakım ürünleri gibi ürünleri kapsayacağını belirterek, şunları söyledi: Tüketici ürünlerine yönelik gümrük kontrolünden amaç, halen iç piyasada yapmakta olduğumuz denetimleri gümrüklerde de gerçekleştirerek entegre bir denetim sistemi kurmak, güvensiz ürünlerin piyasaya girişine engel olmak ve tüketicilerin daha etkin bir şekilde korunmasını sağlamak.'
POLİTİKALARININ 'güvensiz ürüne sıfır tolerans' olduğunu söyleyen Yazıcı, 2011'de 554 bin 715 lira para cezası uygulandığını duyurdu.
YAZICI ithal kırtasiye ürünlerinde, kanserojen özellik gösteren; azo boyar maddeler, fitalatlar ve toksik ağır metallerin analizlerinin yılbaşından itibaren Bakanlık laboratuvarlarında yapılmaya başlanacağını duyurdu.

TÜKETİCİDEN GELEN BAŞVURUDA BÜYÜK ARTIŞ
Bakan Yazıcı'nın verdiği bilgilere göre, 2011'de Tüketici Sorunları hakem Heyetlerine toplam 165 bin 218 başvuru yapıldı. Yüzde 85'i tüketicilehine sonuçlandı. Bu yılın ilk sekiz ayında ise başvurular yüzde 36 arttı.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2012, 00:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER