17 Yılda İmzalanan 600 Havacılık Anlaşmasıyla Artış Sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Son 17 senede 600'ün üzerinde ikili havacılık müzakeresi gerçekleştirerek, Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş uçuş ağına sahip ülke konumuna getirdik."

17 Yılda İmzalanan 600 Havacılık Anlaşmasıyla Artış Sağlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü dolayısıyla yapmış olduğu açıklamada, Türkiye'nin, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) üyesi 192 ülkenin 173'ü ile ikili havacılık anlaşması bulunan dünyanın en gelişmiş uçuş ağına sahip ülkelerinden olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 127 ülkede 329 noktaya ulaşan uçuş ağıyla, küresel hava taşımacılığın gelişimine en çok katkı sağlayan ülkelerden olduğunu dile getiren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Son 17 senede 600'ün üzerinde ikili havacılık müzakeresi gerçekleştirerek, Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş uçuş ağına sahip ülke konumuna getirdik." 

Kovid-19 salgını sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de uçuşların durma noktasına geldiğini anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Küresel havacılık sektörü, tarihin en büyük kriziyle karşı karşıya kalmıştır. Ocak 2020'yılından beri, Avrupa'da 2019'yılına göre yüzde 79 düşüşle 1,4 milyar yolcu kaybı yaşanmıştır. Türkiye'de havacılık sektörü, yüzde 56 daralma yaşamıştır."

Salgın yasakları da dikkate alınarak 96 ülkede, 155 noktaya uçuş yapılabildiğini belirten Karaismailoğlu, yurt içinde 44 havalimanına, toplam 199 noktaya sefer gerçekleştirildiğini söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, yurt dışı uçuşları charter, tarifeli ve tahliye uçuşlarını içerdiğini söyleyerek, salgın seyrine ve ülkeler tarafından getirilen yasaklarla bağlı olarak uçuş sayılarında değişiklikler gözlemlenebildiğini söyledi.

THY'nin, günlük sefer sayısı bakımından Avrupa'nın en çok uçuş gerçekleştiren hava yolu şirketlerinden olduğunu anlatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Yine Avrupa'da pandemi döneminde yolcusunu en çok artıran havalimanı, yüzde 7 artışla İGA İstanbul Havalimanı olmuştur."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER