2 Milyon Memur Müjde Bekliyor

Emeklilik dilekçesi vermek isteyen on binlerce memurun kulağı, düzenlemenin hayata geçirilmesine yönelik gelecek haberlere çevrildi.

2 Milyon Memur Müjde Bekliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 25 Mayıs’ta 3600 ek gösterge müjdesi verdiği mesleklerde emekli olmak isteyenler, yüksek ikramiyeden mahrum kalmamak için emeklilik dilekçelerini bekletmeye başladı. 

Yasa çıkmadan emekli olanlar, 3600 ek göstergenin sağlayacağı 20 bin 934 liradan başlayan ikramiye artışından yararlanamayacakları için emeklilik dilekçesi vermiyorlar.

TORBA YASA UMUDU

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda yarın görüşülmeye başlanacak bedelli askerlikle ilgili torba yasa teklifine 3600 ek gösterge düzenlemesinin konulması için AK Parti Grubu ve komisyon yetkililerine talepte bulunacaklarını söyledi. 

On binlerce kişi emekliliği beklediğini söyleyen Tonbul, okullar tatilde iken haziran-temmuz aylarında emekli olamayan öğretmenlerin gelecek sene beklemek zorunda kalacak. 

Tonbul, komisyondaki torba yasaya yetiştirilememesi durumunda 3600 ek gösterge düzenlemesi Meclis’in tatilden sonra açılacağı ekim ayına kalacağını söyledi.

BEKLENTİ YÜKSELDİ

Hacı Bayram Tonbul, 3600 ek gösterge ile ilgili olarak memurlarda beklentinin arttığını söyledi. 

Tonbul, dört senelik lisans eğitimi alan fen fakültesi mezunları ile ekonomist, kimyager, jeolog, fizikçi, matematikçi gibi unvanlarla çalışan memurların da 3600 ek gösterge beklediklerini söyledi. 

Tonbul, yasaya göre şef unvanındaki çalışanlardan itibaren tüm yöneticilerin “idareci” olarak kabul edildiğine dikkat çekerek, ek göstergesi 2200’den 3600’e çıkartılacak “idarecilerin” kim olacağının iyi belirlenmesi gerektiğini belirtti. 

Tonbul, bazı il müdürü ve bölge müdürlerinin ek göstergesinin 3000 olduğunu söyleyerek, bunların ek göstergesinin, maiyetinde çalışan bir hemşireden düşük kalacağını söyledi.

MEVCUT EMEKLİLER DE YARARLANACAK

Ek göstergedeki artıştan, mevcut öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareci emekliler de yararlanacak. Hizmet süreleri dikkate alınarak, emekli aylıklarına en az 653 lira artış yapılacak. Hizmet süresi 35 sene olanların emekli aylıklarındaki artış 740 liraya varacak.

Kaynaklar : Haberturk/ Posta

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER