29 Ekim’de Resmi Kurumlar Açık mı?

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ya da bilinen kısa adıyla TBMM’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her sene 29 Ekim tarihinde ülkemizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC’de kutlanmakta olan milli bir bayramdır. 

29 Ekim’de Resmi Kurumlar Açık mı?

29 Ekim tarihinde stadyumlarda çeşitli şenlikler yapılır ve geleneksel olarak fener alayları organize edilir. Cumhuriyet’in kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk yapmış olduğu açıklamada Cumhuriyet Bayramı’nı en büyük bayram olarak nitelendirmiştir. 

29 Ekim 2018 Pazartesi Resmi Tatil Mi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ülkemizde ve Kıbrıs’ta resmi tatil olarak kutlanmakta olan milli bayramlardan bir tanesidir. 29 Ekim tarihi 1925 senesinden itibaren ülkemizde her sene resmi tatil olarak kutlanmış ve kutlanmaya da devam etmektedir. 

Halkın kendini yönetme yetkisini 29 Ekim tarihinde alınmış olduğu düşünüldüğünde en önemli milli bayramlarımızdan bir tanesidir.

Bu sene 29 Ekim tarihi Pazartesi gününe denk geliyor. Bu bakımdan 2018 sene içinde şansız bir dönem geçiren tatilciler en azından 29 Ekim tarihinin Pazartesi gününe denk gelmesiyle 1 gün fazla tatil yapmış olacaklar. 

Geçtiğimiz sene Pazar gününe denk gelmesinden dolayı Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle ekstra tatil yapma imkanından mahrum olunmuştu. Bu sene Pazartesi günü olmasından dolayı tatilcilere gün doğdu. Bu tarihte bankalar çalışıyor mu?

29 Ekim 2018 Bankalar Açık Mı, Tatil Mi?

Özel bankalar ve kamu bankaları Pazartesi günleri hali hazırda standart çalışma saatleri içerisinde faaliyetlerine devam etmektedirler. Bu sene resmi tatil olmasından dolayı bankaların şubeleri ve genel müdürlükleri çalışmayacaklar. 

Ayrıca tatil olmasından dolayı yine EFT, Havale gibi işlemleriniz de hesaplara yansımayacak. Yapmış olduğunuz işlemler bir sonraki gün hesaplara yansıyacaktır.

29 Ekim 2018 Okullar Açık Mı, Tatil Mi?

Bu sene 29 Ekim tarihinin Pazartesi gününe denk gelmesinden dolayı tüm özel ve resmi okullar tatil olmuştur. Yine dershaneler, ilkokullar, liseler, ortaokullar, üniversiteler resmi tatil sebebi ile kapalıdırlar. Öğrenciler Salı günü eğitim ve öğretimlerine kalmış oldukları yerden devam edecektir.

29 Ekim Devlet Daireleri Açık Mı, Çalışıyor Mu?

Pazartesi günü ülkemizde faaliyet göstermek olan tüm devlet daireleri yani kamu daireleri aksi bir durum belirtilmedikçe resmi tatil dolayısı ile kapalıdır. 29 Ekim tarihinde de vergi dairesi, PTT, Maliye gibi devlet daireleri kapalı olacaklar. 

Memurlar ve öğretmenler tatil sebebiyle bu tarihte işlerine gitmeyeceklerdir. Bazı durumlarda ilgili kurumun açık olması gerektiğinden dolayı nöbetçi memur kalabilir. Bu yüzden bu memurlar zamlı olarak maaş alacaklardır.

29 Ekim Hastaneler, Sağlık Ocakları Açık Mı, Kapalı Mı?

29 Ekim tarihinde yine hastanelerin poliklinikleri de kapalı durumda olmaktadır. Hiçbir resmi tatil gününde veya milli bayram gününde hastanelerin acil servisleri kapalı olmaz. Bu sebepten dolayı aciliyeti bulunan rahatsızlıklarınızda hastanelerin acil servislerine müracaat edebilirsiniz.

29 Ekim Eczaneler Açık Mı, Nöbetçi Eczane Çalışıyor Mu?

29 Ekim tarihinde ya da diğer resmi tatil günlerinde eczaneler kapalıdır. Ancak nöbetçi eczaneler bu tarihlerde de çalışmaktadırlar. Bu sebepten il veya ilçenizdeki nöbetçi eczaneden ilaçlarınızı veya diğer ihtiyaçlarını alabilirsiniz.

29 Ekim Noterler Açık Mı?

Noterler resmi tatil günlerinde çalışmazlar. Yani 29 Ekim tarihinde Pazartesi günü resmi tatil sebebi ile noterler kapalı olacaklardır. İşlemlerinizi bu hususta ertesi gün halledebilirsiniz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER