4 İlde 65 Yaş Üstüne Kovid-19 Yasağı Getirildi

Kahramanmaraş'ta Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş üstündekilerin toplu taşıma araçlarını kullanımı ve pazara gidiş saatleri yasaklandı.

4 İlde 65 Yaş Üstüne Kovid-19 Yasağı Getirildi

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında bir araya gelen İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nde Kovid-19'un oluşturacağı riskin yönetilmesi ve yayılım hızının kontrol altında tutulması amacıyla ek tedbirler alındığı bildirildi.

Bu kapsamda bazı düzenlemeler yapıldığı belirtilen açıklamada, Salgınla mücadelede risk grubundaki 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, bulaş riskinin arttığı sabah saat 07.00 - 10.00 saatler ile akşam saat 17.00 - 20.00 saatlerinde toplu taşıma araçlarını kullanmalarının ve akşam saat 17.00'den sonra sebze, meyve pazarlarına girişlerin yasaklanmasına karar verilmiştir.

Siirt

Siirt Valiliği, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların saat 17.00 ila 24.00 saatler arasında dışarı çıkmaları yasaklandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Vali Osman Hacıbektaşoğlu başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca bazı kararlar alındığı belirtildi.

Vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek için 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın saat 17.00-24.00 saatleri arasında dışarı çıkmalarının yasaklanmasına, Kovid-19 ile mücadele konusunda şehrin içinde bulunan belediyeye ait billboardların etkin kullanılmasına, Kovid-19 ile mücadele konusunda ilde bulunan tüm kamu personelinin, göreve çağrılacak şekilde hazır bulunmasına karar verilmiştir.

Ayrıca, haftada en az bir defa denetlenmeleri şartıyla kafeterya, restoran, kıraathane gibi işletmelerin içerisinde bulunan bilardo masaları ve TFF'nin belirlediği branşlara özgü kurallar dikkate alınarak halı saha spor tesislerin faaliyete başlamasına karar verildi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Valiliğince, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündeki vatandaşlar saat 06.00-10.00 ve saat 16.00-18.00 saatlerinde sokağa çıkmaları yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulunca, salgınla mücadele kapsamında yeni kararlar alındığı belirtildi.

Bu kapsamda, Kovid-19'un 65 yaş üstündeki kişileri daha çok etkilediği aktarılarak, şunlar söylendi:

65 yaş üstü vatandaşlarımız saat 06.00-10.00 ve saat 16.00-18.00 arası sokağa çıkmaları yasaklanmasına, 65 yaş üstü kişilerin (gelin ve damadın 1. derece yakınları hariç) düğün, nişan, nikah, mevlit yemekleri gibi etkinliklere katılmasının yasaklanmasına, sokak düğünleri 2 saat ile sınırlı tutulmasına karar verildi.

Ayrıca işçi, öğrenci ve memur servis araçlarında kurallara uyulmaması durumunda, birinci ihlalde uyarılmasına, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde ise servis aracının 5 gün süre ile bağlanmasına karar verildi.

Malatya

Malatya Valiliği, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üstündeki vatandaşların saat 10.00 ila 17.00 saatler dışında sokağa çıkmaları yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu bugün Vali Aydın Baruş başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda toplandı.

Kovid-19'un 65 yaş üstündeki kişileri daha çok etkilediği, bu kapsamda bazı düzenlemeler yapıldığı belirtilerek, şunlar söylendi:

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın 15 Ağustos 2020'den itibaren sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak şartıyla her gün saat 10.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmaları yasaklanmasına karar verildi.

Belirtilen saatler haricinde, ikametlerinden ayrılmalarına yasaklama getirilen kişiler arasında yer almakla birlikte, yaptıkları kamu görevinin niteliği, mevcut durumdaki aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğin sağlanmasında ihtiyaç duyulan kamu görevlileri 'başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri' ile zorunlu sağlık sebepleri sebebiyle dışarıya çıkması lüzumlu olan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bu yasaklamada muaf olarak tutulmasına karar verildi.

Ayrıca kurul, 65 yaş ve üzeri vatandaşların, hastalığın bulaşma riskini daha çok artıran düğün, nişan gibi toplu organizasyonlara yasağın da 15 Ağustos itibarıyla yasaklanmasına, gelin ve damadın "anne, baba, anneanne ve babaanne" durumunda olanların yasaklamadan muaf olarak tutulmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2020, 21:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER