65 Yaş Üstü İçin Özel Uygulama! Tüm Türkiye'de Başlayacak

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç, e-Devlet'e yönelik 65 yaş üzeri olanlar için Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde başlatılan "Adrese Teslim Şifre Başvuruları" hizmetinin Keçiören'de uygulamaya konuldu.

65 Yaş Üstü İçin Özel Uygulama! Tüm Türkiye'de Başlayacak

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yapmış olduğu açıklamada, e-Devlet Kapısı'nda yeni bir dönemin başladığını söyledi. 

65 yaş üzerin olanlar artık e-Devlet şifresi için PTT şubelerine gitmeden başvurularını e-Devlet Kapısı üzerinden kolayca yapabileceklerini ve şifrelerini evlerinde teslim alabileceklerini belirten Koç, proje Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında geliştirildiğini bildirdi.

Koç, "Pilot bölge olarak seçilen Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan 65 yaş üzeri kullanımına sunulan Adrese Teslim Şifre Başvuruları hizmeti, Keçiören'de de başladı."

Daha önce e-Devlet şifresi almamış 65 yaş üzeri www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden başvuru formunu doldurarak, e-Devlet Kapısı şifresinin adreslerine teslim edilmesini talep edebileceklerini ve başvurularının durumlarını izleyebileceklerini anlatan Koç, "Hizmet, pilot çalışmaların tamamlanmasından sonra tüm Türkiye'de başvuruya açılacak." 

Koç, şifre teslimi, ilgili kişiyle yüz yüze kimlik doğrulaması yapıldıktan sonra gerçekleştirileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2020, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER