75. Yıl Huzurevi Sakinleri Oyunu Kullandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığının (YSK) iş birliğinde, daha önceki seçimlerde olduğu gibi 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde de yaşlı ve engelli vatandaşların mağduriyet yaşamadan oylarını rahatlıkla kullanabilmesi için gereken tüm önlemler alındı.

75. Yıl Huzurevi Sakinleri Oyunu Kullandı

Bu kapsamda, Türkiye genelindeki huzurevleri, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile yaşlı bakım merkezlerine de sandık kuruldu.

75. Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki yaşlılar da oylarını bulundukları yerde kullandı.

Huzurevi sakinlerinden 83 yaşındaki Güngör Başyiğit, oy kullanacağı için heyecanlandığını, gece uyumadığını söyledi. Başyiğit, huzurevlerine sandıkların kurulmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek sonuçların vatana millete hayırlı olmasını diledi.

Emekli 70 yaşındaki Muzaffer Yılmazer de "Herkesin vatandaşlık görevini yerine getirerek oy kullanmaya gitmesi gerekir.

Huzurevinde çok mutlu ve huzurlu günler geçirdiğini anlatan 74 yaşındaki Gülümser Erdem, "Huzurevlerine sandıkların kurulmasından çok memnunuz. Yaşlı insanlar oy kullanmak için nereye gideceklerdi?

Böyle bir ortamın hazırlanması çok güzel. Ülke için en hayırlı olsun. Tüm seçimlerde kardeşçe, sevgiyle, birlik ve beraberlik içinde olalım.

Huzurevi sakinlerinden 78 yaşındaki Türkan Altuğ da bulundukları yerde kurulan sandıklarda oy kullanmalarının kendileri için büyük kolaylık olduğunu dile getirerek "Sandık kurulması bizim için bir lütuf. Odamızdan indik, oyumuzu kullandık. Bu yaşta nereye gidecektik? Seçim sonuçları vatanımıza milletimize hayırlı olsun.

Görevlilerin yardımıyla oy kullandılar

Kırklareli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için sandık kuruldu.

Huzurevi sakinleri, saat 08.00'den itibaren oy kullanmaya başladı.

Yürüme güçlüğü çeken, bastonla yürüyen ve tekerlekli sandalye kullanan yaşlılar, görevlilerin yardımıyla huzurevinin bahçesindeki binada sandık başına gitti.

Nasıl oy kullanacaklarına dair bilgi verilen yaşlılar, kabine geçerek vatandaşlık görevini yerine getirdi.

10 yıldır huzurevinde kalan 90 yaşındaki Halim Altınbaşak, tekerlekli yürüteç ve görevlilerin yardımıyla sandık başına giderek oyunu kullandı.

Altınbaşak, seçimlerin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

Oyunu kullandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Altınbaşak, kendisine yardım eden devlet yetkililerine teşekkür etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER