8-23 Aralık Tarihleri Arasında KKTC'ye Giriş Yapan Herkes 7 Günlük Karantinaya Tabi Olacak

Kovid-19 tedbirleri kapsamında, 8-23 Aralık tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne giriş yapan herkes 7 günlük karantinaya tabi olacak.

8-23 Aralık Tarihleri Arasında KKTC'ye Giriş Yapan Herkes 7 Günlük Karantinaya Tabi Olacak

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kovid-19 tedbirleri kapsamında seyahat uygulamalarına yeni düzenlemeler getirdi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maliye Bakanlığı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, Kovid-19 tedbirleri kapsamında ülkeye girişlerde uygulanacak yeni kurallarla alakalı ortak yazılı açıklama yaptı.

Yurt dışından gelecek herkes, son 3 gün içerisinde yapılmış negatif PCR test neticesi ibraz etmek koşuluyla ülkeye giriş yapacak ve 7 gün karantinaya tabi olacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleşecek charter seferlerle, özel uçaklarla, tarifeli seferlerle giriş yapmak için 3 gün ve daha kısa süreli karantinasız giriş uygulaması durduruldu.

Hava yolu ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelmek isteyenlerin alakalı şirketler tarafından HES kodları kontrol edilerek geliş biletleri kesilecek. HES kodunda temaslı ya da Kovid-19 pozitif olduğu belirlenen kişilere bilet kesilmeyecek.

Karantina ücretlerini yolcular ödeyecek

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelecek yolcuların PCR test neticelerin üzerinde QR kodu olması gerekecek.

Tüm test ve karantina ücretleri, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olsun ya da olmasın, ülkeye gelen yolcular tarafından karşılanacak.

Karantina ve test ücreti 2 bin 255 lira olarak belirlenirken, ülkeye giriş yapmak isteyen kişiler ücretlerini ödediklerine dair dekontla uçuş yapabilecek.

Mevcut kararlar, 8-23 Aralık tarihlerinde geçerli olacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER