AB, Kuruluşundan Beri En Büyük Sınavla Karşı Karşıya

Angela Merkel, Başbakanlık'ta yapmış olduğu açıklamada Kovid-19 salgını bütün AB üyelerini etkilendiğini belirtti.

AB, Kuruluşundan Beri En Büyük Sınavla Karşı Karşıya

AB, kuruluşundan beri en büyük sınavla karşı karşıya bulunuyor diyen Merkel, Avrupa’nın bu krizden güçlü şekilde çıkmasının bütün ülkelerin çıkarına olacağını söyledi.

Avrupa’nın durumu iyi olduğunda Almanya’nın da durumunun iyi olacağını söyleyen Merkel, bunun daha güçlü Avrupa ile mümkün olabileceğinin altını çizdi.

Merkel, aynı para birimine sahip ülkelerin krizden daha çok etkilendiğine dikkati çekerek, bundan dolayı Avro Grubu ülkelerin maliye bakanlarından kriz döneminde alınacak tedbirlerle alakalı öneriler sunmalarını istediklerini dile getirdi.

Kriz döneminde AB ülkelerine Avrupa’yı birlikte savunma çağrısında bulunan Merkel, sadece ulusal düzeyde değil, AB seviyesinde ekonomik teşvik programına ihtiyaç duyulduğunu, Almanya’nın da buna katkı sağlamaya hazır olduğunu söyledi.

Merkel, Avrupa'da maske sıkıntısına dikkati çekerek, maskelerin Almanya’da yada Avrupa’da üretilmesi gerektiğini, bunun için AB ülkeleriyle koordinasyon sağlamaya çalışacaklarını belirtti.

Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek için getirilen tedbirlere Almanya'da çoğunlukla uyulduğunu belirterek halka teşekkür eden Merkel, bu tedbirlerin kaldırılması için tarih vermenin henüz erken olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER