ABD Başkanlık Seçiminde Flaş Gelişme! Yeniden Sayılacak

Amerika başkanlık yarışında her iki aday için kritik öneme sahip olan ve Demokrat Biden'ın az farkla öne geçtiği Georgia eyaletinde oylar tekrardan sayılacak.

ABD Başkanlık Seçiminde Flaş Gelişme! Yeniden Sayılacak

Amerika, neticeleri henüz kesinleşmeyen başkanlık seçimlerine kilitlenirken, oy sayımın bitmediği 16 seçici delegeye sahip Georgia eyaletinde oyların tekrardan sayılması kararı alındı.

Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger, 5 milyon oy kullanıldığını ve adaylar arasındaki oy farkının çok az olduğunu belirtip, oyların tekrardan sayılacağını açıkladı.

Amerikan Başkanı Trump'ın önde götürmüş olduğu eyalette, oyların yüzde 98'inin sayılmasından sonra yarış, az bir farkla Biden lehine dönmüştü.

Toplam 71 seçici delegeyi temsil eden Pensilvanya, Kuzey Carolina, Georgia, Arizona, Nevada ve Alaska eyaletlerinde seçim neticeleri halen netleşmiş değil.

Kuzey Carolina ve Alaska eyaletlerindeki yarışı Trump önde götürürken, Pensilvanya, Nevada, Arizona ve Georgia'da Biden ipi göğüslemeye daha yakın.

Oy sayımın tamamlandığı eyaletlerdeki geçici neticelere göre, Demokrat Parti adayı olan eski Başkan Yardımcısı Biden 253, Cumhuriyetçi Parti adayı olan Başkan Trump 214 seçici delege kazanmış durumda.

Bir eyalette oyların çoğunu kazanan aday, o eyaletin nüfus büyüklüğüne bağlı olarak sahip olduğu seçici delegelerin tümünü kazanırken; bir adayın başkanlık yarışını kazanabilmesi için 270 seçici delegeye ulaşması gerekiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER