ABD'de Tiktok ve Wechat 20 Eylül'den İtibaren Yasaklanacak

Amerika Ticaret Bakanlığı, "ulusal güvenliği koruma" gerekçesiyle Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat'in 20 Eylül'tarihinden itibaren ülkede indirilmesinin yasaklanacağını duyurdu.

ABD'de Tiktok ve Wechat 20 Eylül'den İtibaren Yasaklanacak

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Çin Komünist Partisi'nin Amerika'nın ulusal güvenliğini, dış politikasını ve ekonomisini tehdit etmek için bu uygulamaları kullandığını söyledi.

Bu uygulamalara erişimin ortadan kaldırılmasıyla ve işlevlerin önemli ölçüde azaltılmasıyla Amerika'daki kullanıcıların korunacağını söyleyen açıklamada, TikTok ve WeChat'in oluşturduğu tehditlerin aynı olmasa da benzer olduğu söylendi.

Açıklamada, her iki uygulamanın da kullanıcılardan konum, tarama ve arama geçmişleri dahil olmak üzere veri topladığı belirtilerek, söz konusu şirketlerin Çin Komünist Partisi'nin istihbarat servisleriyle zorunlu iş birliği içinde olduğu söylendi.

Bakanlığın açıklamasında Bu durum WeChat ve TikTok kullanımının ulusal güvenliğimiz için kabul edilemez riskler oluşturmasına neden oluyor.

TikTok ve WeChat'in Amerika'da indirilmesi 20 Eylül'tarihinden itibaren yasaklanacağı söylenen açıklamada, bu uygulamaların mobil uygulama mağazaları aracılığıyla para transferi ve ödeme hizmet sağlamasına izin verilmeyeceği bildirildi.

Açıklamada, 12 Kasım'tarihine kadar ulusal güvenliğe yönelik endişelerin giderilmesi durumunda Amerikan Başkanı Donald Trump'ın yasakları kaldırılabileceği söylendi.

Amerika Başkanı Trump, 3 Ağustos'tarihinde yapmış olduğu açıklamada, Amerika'daki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı zaman Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u yasaklayacağını duyurmuştu.

Amerikan Başkanı Trump, 6 Ağustos'tarihinde Amerika'lı kişi ya da kuruluşların Çinli şirketlere ait sosyal medya uygulamaları TikTok ve WeChat ile herhangi bir iş yapmasını yasaklamaya yönelik 2 kararname imzalamıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER