Afet bölgesi 11 ile çıktı! Elazığ da eklendi

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Elazığ, depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirilecektir." ifadelerini kullandı.

Afet bölgesi 11 ile çıktı! Elazığ da eklendi

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Elazığ'ın depremden etkilenmesi bakımından 11'inci il olarak afet bölgesi olarak değerlendirileceğini aktardı.

“200 binden fazla vatandaşımız başka illere tahliye edilmiş oldu”

Bölgede son yüzyılda yaşanan en büyük doğal afetle karşı karşıya olunduğunu söyleyen Çelik, bu sebeple genel afet bölgesi olarak ilan edilen illerde yoğun bir faaliyet gerçekleştiğine dikkat çekti. Çelik, "Vatandaşlarımızın dışarıda kalan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının giderilmesi açısından da devletin ve milletin bir seferberlik halinde nasıl bütünleşerek bu yardımlara koştuğunu hep beraber görüyoruz. AFAD, Jandarma, Kahraman Silahlı Kuvvetlerimiz, ambulans ekipleri, gönüllüler, her kesimden vatandaşlarımız, bir şekilde bu depremle mücadelenin bir parçası olmaya gayret gösteriyor. Herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Bu afetle mücadele bu şekilde sürdürülmeye çalışılıyor. 200 binden fazla vatandaşımız başka illere tahliye edilmiş oldu” dedi.

Milliyet Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER