Aile saltanatı kurmuşlar

Sağlık Bakanlığı’nın kasasından her yıl milyonlarca lira aktarılan Yeşilay’ın genel müdürlük koltuğuna Sultan Işık Atalan’dan sonra eşinin oturduğu ortaya çıktı.

Aile saltanatı kurmuşlar

Kızılay’ın depremzedelere göndermesi gereken çadır ve yardımları satması büyük bir tepkiye neden olurken Yeşilay’da da durum farksız. Hem 155 yaşındaki Kızılay hem de 103 yaşındaki Yeşilay, liyakatsiz yöneticilerle dolduruldu. İktidarın arka bahçesine dönüştürülen Yeşilay’ın da neredeyse tüm yöneticileri tıpkı Kızılay’da olduğu gibi AKP’li veya iktidarla yakın ilişki içerisinde olan isimler. Yeşilay’ın genel müdürlük kadrosunda yaşananlar ise yok artık dedirtti.

Yeşilay’ın genel müdürlüğünü 2018’den 2020’nin ağustos ayına kadar Sultan Işık Atalan yaptı. Aynı zamandan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın derneği olarak bilinen Kadın ve Demokrasi Derneği’nin (KADEM) yöneticisi olan Atalan, 2020’nin başında Nurullah Atalan ile evlendi. Çiftin nikahına dönemin Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak gibi çok sayıda AKP’li katıldı.

Sultan Işık Atalan evliliğinden bir süre sonra, 2020 yılının ağustos ayında maaşlı bir yöneticilik koltuğu olan Yeşilay Genel Müdürlüğü görevini bıraktı. Ancak genel müdürlük koltuğuna kocası Nurullah Atalan’ın oturduğu ortaya çıktı. Halen bu göreve devam eden Atalan ile Yeşilay yetkililerine BirGün ulaştı. Ancak habere dair bir açıklama yapılmadı.

Sağlık Bakanlığı’nın 2022 Yılı Faaliyet Raporu’nun “Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yapılan Transferler” başlıklı bölümünde yer alan bilgiye göre, bakanlık kasasında Yeşilay’a 291 milyon 354 bin TL aktarıldı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın son son 8 yılda Yeşilay’a aktardığı toplam para ise tam 844 milyon 984 bin lira olarak açıklandı.

Yeşilay’ın yönetiminde AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı ve eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın eşi olan Esra Albayrak, AKP’li eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın eşi olan İlyas Kaya, 2019 yerel seçimlerinde AKP’den Silivri Belediyesi meclis üyeliğine seçilen Ülkenur Büke, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA’da müdürlük yapan Salih Çil gibi çok sayıda yandaş ve bürokrat yer alıyor.

Bir Gün Gazetesi 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER