AK Parti Start Verdi! Başkan Erdoğan Tek Tuşla Hepsini Görebilecek

31 Mart yerel seçimi için startı veren AK Parti, aday tespitinde içerdiği veriler sebebiyle önemli rol oynayacak veri havuzu oluşturacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti adaylarını belirleme sürecinde tek tuşla tüm soruların cevaplarını görebilecek.

AK Parti Start Verdi! Başkan Erdoğan Tek Tuşla Hepsini Görebilecek

2019 yerel seçimin startını veren AK Parti, saha araştırması başlattı. Aday tespiti öncesi yerel yönetimlerin performansını halka soran AK Parti, belediye başkanların icraatlarını da anketlerle ölçüyor. Başkan-hemşerileri arasındaki iletişimin düzeyi ve beklentisi tespit ediliyor.

RAPOR İSTENİYOR

Bunun yanı sıra halka “Hangi hizmetlerden memnunsunuz, hangilerinden memnun değilsiniz” soruları yöneltiliyor. 2014’senesinde yapılan yerel seçim öncesi verilen sözlerin ne kadarı hayata geçirildiğine yönelikte de çalışma yapılıyor. Yine belediye başkanların performanslarına dair parti teşkilatlarından raporlar isteniyor.

Belediye başkanlarına yönelik olarak en önemli değerlendirme ise belediye başkanlarını halkın gönlüne ne kadar hitap ettiği yönünde olacak. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlatılan “gönül belediyeciliği seferberliğine” belediye başkanların katkıları ölçülecek.

DİĞER BELEDİYELER DE ARAŞTIRILIYOR

AK Parti önceden kazanıp son seçimde kaybettiği belediyeler başta olmak üzere tüm belediyeler de saha araştırmasına eklenmiş olacak. Bu çerçevede AK Partili olmayan belediyelerin halka sunmadığı hizmetler teker teker tespit edilecek.

BİLGİLER İÇİN ÖZEL HAVUZ

Ulaşılacak neticeler yerel seçimler öncesinde aday belirleme süreçlerinde yol gösterici olacak. AK Parti, söz konusu alandan derlediği bilgileri veri havuzunda toplayacak. 

Veri havuzunda, şimdiki belediye başkanına yönelik olumlu-olumsuz tepkiler, şehrin eksikleri, vatandaşın talepleri, vatandaşın istediği fakat gerçekleşmeyen talepler, diğer adaylara yönelik geçmiş dönemde aday olup olmadığı aday ise neden seçilmediği gibi bilgiler bulunacak. 

Başkan ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, aday belirlerken tek tuşla tüm soruların cevaplarını alacak. 

Milletle gönül bağı kuramayan, milletin ihtiyaçlarına cevap veremeyen ya da AK Parti’nin hizmet politikalarına ayak uyduramayan isimler listelerde tercih kesinlikle yapılmayacak.

Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER