Akaryakıt zamları evden çıkartmayacak: Şehirlerarası otobüs biletlerine de zam yolda

Akaryakıtta ÖTV tutarlarının artırılmasıyla ulaşıma yapılan peş peşe zamlar şehirlerarası otobüsleri de vurdu. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım, mesafeye göre yüzde 20-30 civarında bir artış yapılacağının sinyalini verdi.

Akaryakıt zamları evden çıkartmayacak: Şehirlerarası otobüs biletlerine de zam yolda

Seçimlerin ardından başlayan zam dalgası akaryakıtta ÖTV tutarlarının artırılmasıyla üretim maliyetlerini de yansıdı. Zamlar, çarşı ve pazarla birlikte hava ve kara taşımacılığına da doğrudan etki etti.

ÖTV tutarlarının artırılmasıyla vergi tutarı benzinde (her litreden) 2,52 liradan 7,52 liraya, motorinde 2,05 liradan 7,05 liraya yükseldi. Benzin ve motorine pazar gününden geçerli 6 TL zam yapıldı.

Halk TV’den Olcay Aydilek’in haberine göre, akaryakıt zamları, şehirlerarası otobüs bilet fiyatlarının da artmasına yol açacak.

MESAFEYE GÖRE FİYATLAR ARTACAK

Aktarılan habere göre, Ankara’da kulislerde şehirlerarası otobüs biletlerine yüzde 30-40 düzeyinde zam yapılacağı konuşuluyor. Tüm Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mustafa Yıldırım otobüs bilet fiyatlarında bir artışın gündemde olduğunu, mesafeye göre bilet fiyatlarının artacağı mesajını verdi. Yıldırım, oranın yüzde 20-30 aralığında olabileceğini söyledi.

Yıldırım, vatandaşın da zamlar nedeniyle alım gücünün düştüğünü belirterek, İstanbul’dan günlük hareket eden otobüs sayısının 2 bin 500’den bin 400-1500 düzeyine kadar gerilediğini söyledi.

Karar Gazetesi

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER