Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: AB Türkiye İle Diyaloğu Sürdürmek Zorunda

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Avrupa Birliği'nin Türkiye ile diyaloğu sürdürmesi gerektiğini düşündüklerini söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas: AB Türkiye İle Diyaloğu Sürdürmek Zorunda

Maas, Brüksel'deki Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı'ndan sonra yapmış olduğu açıklamada, "Prensip olarak Avrupa Birliği'nin Türkiye ile diyaloğu sürdürmek zorunda olduğunu düşünüyoruz."

Almanya olarak Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Türkiye arasında uzlaşı aradıklarını bunun başarılamadığını belirten Maas, "Türkiye konusu, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde ele alınacak. 

Orada Türkiye'nin davranışları nasıl sonuçları olması gerektiği konusu görüşülecek."

Maas, Avrupa Birliği olarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki adımlarına nasıl bir tepki verilmesi konusunda oy birliğini sağlamak istediklerini söyledi.

Brexit konusunda Avrupa Birliği içinde ne pahasına olursa olsun bir anlaşma olmayacağının açık olduğunu söyleyen Maas, kesinlikle bir anlaşmaya varmak istediklerinin altını çizdi.

Maas, Avrupa Birliği üyeleri insan hakları ihlalleri konusunda mal varlıkların dondurulması ve seyahat yasağı getirilmesi konusunda karar aldığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER