Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Rusya'nın G7'ye Dönmesine Karşı

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Rheinische Post" ve "General Anzeiger" gazetelerine yaptığı açıklamada, Rusya’yı tekrar G7’nin içine katarak bu grubu yeniden G8 yapmak istenmesine dair değerlendirmede bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas Rusya'nın G7'ye Dönmesine Karşı

Kırım ve Ukrayna’nın doğusundaki soruna dair çözümler bulunmadığını söyleyen Maas, Rusya’nın (G8’den) çıkarılmasının sebebi Kırım’ı ilhak etmesi ve Ukrayna’nın doğusuna müdahalesidir. Bu konularda çözüm olmadığı sürece (Rusya'nın geri dönüşü için) bir şans görmüyorum.

Maas, Amerikan Başkanı Trump’ın bu yıl yapılacak olan G7 zirvesine bazı ülkelerin katılmasını sağlayarak genişletmeyi ve Rusya’yı da davet etmeyi planladığının hatırlatılması üzerine Rusya’nın kendisi bu kapıların tekrar açılmasına en büyük katkıyı sunabilir.

G7 ve G20 ile iki formatın bulunduğunu söyleyen Maas, G11 yada G12’ye ihtiyaç yoktur.

Maas, Suriye, Libya ve Ukrayna’daki gibi sorunların çözümü konularında Rusya'ya ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Amerika, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya'dan oluşan G7, aynı zamanda dünyanın en büyük ekonomisine sahip 7 ülkenin grubu olarak biliniyor.

1998'yılından 2014'yılına kadar 8 ülkenin üye olduğu ve G8 olarak bilinen grup, 2014'yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhakı sebebiyle gruptan çıkarılması sonucu G7 olarak anılmaya başlanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2020, 21:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER