Almanya’da AK Parti Coşkusu Yaşandı

Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin resmi olmayan ilk neticelerin açıklanmasından sonra Almanya’nın Hamburg şehrindeki yaşayan AK Parti seçmenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zaferini kutladı. 

Almanya’da AK Parti Coşkusu Yaşandı

Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanlığı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ilk neticelerin ilan edilmesinden sonra, Almanya’nın Hamburg şehrindeki AK Parti Hamburg Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) toplanan parti seçmenleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı’nın zaferini kutladı. 

SKM Hambug Gençlik Kolları Başkanı Nurullah Yılmaz seçim için ciddi bir çalışma yaptıklarını belirterek “Ben vatanımıza milletimize hayırlı olmasını diliyorum. 

Yeni sistemde ilk başkanımızı seçtik, çok güzel bir netice, çok mutluyuz. Bugün Hamburg olarak sabaha kadar kutlamalara devam edeceğiz. 

Ben milletimize teşekkür ediyorum, hak ettiğimiz neticeyi aldığımıza inanıyorum. Seçim için aktif bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Mualla Yılmaz ise “Çok güzel çalıştık, istediğimiz neticeyi elde ettik. Ümmete hayırlı olsun, Rabbim daim etsin, inşallah daha güzel çalışmalarımız olsun, Reis‘e de hayırlı olsun“ diye konuştu.
 
Hamburg MHP Teşkilatı ise ilk sonuçların gelmesiyle birlikte Cumhur İttifakı’nın yüksek oy oranını görünce zafer kutlamalarına erkenden başladı. 

Dernek Başkanı Şahin Almaoğlu seçim öncesi yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’nın kazanacağını ifade etmişti. 

Dernekte toplanan MHP’lilere güzel bir sürpriz yapan Almaoğlu önceden hazırlattığı kuzu çevirmesini dernekteki misafirlere ikram yaparak seçim zaferini birlikte kutladı. 

Hamburg CHP teşkilatı ise seçimleri Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Derneği’nde takip etti. İlk sonuçlarla birlikte endişeli bir şekilde beklemeye başlayan CHP’liler, son ana kadar umutlarını yitirmeden beklediler. Sonuçların beklenenden farklı olması seçimlerin izlenmesine de ilgiyi azalttı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER