Askerlik yoklaması hizmeti verecek

Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile yapılan çalışmalar tamamlandı. 

Askerlik yoklaması hizmeti verecek

E-Devlet kapısı üzerinden askerlik yoklaması hizmeti sunulmaya başlanıyor   
Askerlik çağına giren yükümlüler, artık e-Devlet üzerinden askerlik yoklaması işlemlerini yapabilecekler.   
Günümüzde teknoloji ve bilgi sistemlerinin etkin kullanımına bağlı olarak bir çok iş ve işlemde kolaylık sağlanmaya başladı. Askerlik yükümlülüğü bulunan vatandaşlarımıza da daha kaliteli hizmet verilmesini sağlamak amacıyla E-Devlet yeni bir hizmet sunmaya başlayacak. Yükümlülerden askerlik yoklaması işlemlerinde talep edilen bilgi formlarını E-Devlet Kapısı üzerinden elektronik ortamda doldurmaları istenecek. Ardından Aile Hekimine giderek askerlik yoklaması işlemlerini yaptırmaları gerekecek.

Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı işbirliği ile yapılan çalışmalar tamamlandı. 
Bu kapsamda, e-Devlet Kapısının mobil uygulaması üzerinden de ulaşılabilen ve hazırlıkları tamamlanmış olan “Askerlik Yoklaması” hizmeti, 02 Kasım 2016 tarihinden itibaren Manisa ilinde ve 10 Temmuz 2017 tarihinden itibaren Ankara ilinde pilot olarak uygulanmıştı. Söz konusu hizmet, 14 Mayıs 2018 tarihinden itibaren ülke genelinde kullanıma açılacak. 

Bu bağlamda “Askerlik Yoklaması” hizmetinin kullanıma açılmasıyla birlikte, vatandaşlarımıza sunulan hizmetin hızlanması, askerlik şubelerine gitmeden hızlı ve etkin olarak işlemlerini sonuçlandırması sonucu memnuniyetin artırılması, bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, bunun sonucu olarak kamu ve vatandaşlarımızca karşılanan maliyetlerin düşürülmesi ve Aile Hekimlerinin sistematik bir yapıyla daha bütüncül ve sağlıklı bir şekilde askerlik yoklaması sağlık muayenesi işlemlerini yapabilmeleri mümkün hale getirildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2018, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER