Bahçeli'nin 6 yıl önceki deprem tweeti gündemde: Ülkemizde nasıl oluyor da binlerce insanımızın hayatına kast ediyor?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından MHP lideri Bahçeli'nin bir paylaşımı sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Bahçeli, 2017 yılında yapmış olduğu paylaşımda, Japonya ile Türkiye'yi kıyaslayarak, "Japonya'da tek tük yaralanmaya neden olan bir depremin, ülkemizde nasıl oluyor da binlerce insanımızın hayatına kast ettiğini düşünelim" dedi.

Bahçeli'nin 6 yıl önceki deprem tweeti gündemde: Ülkemizde nasıl oluyor da binlerce insanımızın hayatına kast ediyor?

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremler 11 ili yerle bir etti. Toplamda bugün açıklanan rakamlarla birlikte can kaybı 36 bin 187 oldu.

Felaketin 11. gününde 108 bin 68 kişi yaralandı. 216 bin 347 afetzede ise bölgeden diğer illere tahliye edildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 2017 yılında gerçekleştirdiği bir paylaşım, sosyal medyada yeniden gündeme geldi. Deprem sonrası suskunluğunu koruyan ve günler sonra partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin tweeti yıllar sonra yeniden paylaşılmaya başlandı.

'NASIL OLUYOR?'

MHP lideri, yıllar önce attığı tweette Japonya'da gerçekleşen depremlerin sonuçları ile ülkemizde gerçekleşen depremlerin sonuçlarının karşılaştırdığı görülüyor. Bahçeli'nin konu ile ilgili paylaşımı şu şekilde:

"Japonya'da tek tük yaralanmaya neden olan bir depremin, ülkemizde nasıl oluyor da binlerce insanımızın hayatına kast ettiğini düşünelim."

İşte o paylaşım:

fpfjmy1wcaib9ox.jpeg

KARAR GAZETESİ 
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER