Bakanlıklar 768 Kişilik Yeni Kadro İhdas Etti

Bakanlıklar 768 yeni kadro sonrası kamu personeli alımı ilanları bekleniyor.

Bakanlıklar 768 Kişilik Yeni Kadro İhdas Etti

Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Arşivleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesine 758 kişilik yeni kadro ihdas edildi. 

İlanlara çıkılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Resmi Gazetede yapılan yayına göre, Genel Kadro ve Usulü hakkında bilgi veriliyor. Madde Madde açıklamalar yapılmıştır.

Kararname Numarası 31, Kararname’nin 8.maddesinin ikinci fıkrasının c bendine ekleme yapılmıştır. Ekleme; "Yükseköğretim kuramlarının araştırma-geliştirme proje hizmetlerine ilişkin pozisyonlarda çalıştırılacaklar için açıktan alım izni aranmaz." Şeklindedir.

15.maddesinden sonra ise Türk işbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Devlet Arşivleri Başkanlığındaki Başkanlık Danışmanı, mali ve sosyal hak ve yardımlar ile diğer özlük haklan bakımından 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 30 uncu maddesi uyarınca Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığındaki Başkanlık Müşavirine denktir." Eklemesi yapılmıştır.

Kararname ne zaman yürürlüğe girecek sorusunun yanıtı, yayım tarihidir. Resmi Gazetede yapılan yayınlanmanın ardından, kararname yürürlüğe girmiştir.

İhdas Edilen Kadroların Meslek Mensupları; Genel Müdür Yardımcısı, Hakim ve Savcı Eğitim Merkezi Müdürü, Hakim ve Savcı Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı, Daire Başkanı, Tetkik Hakimi, Daire Başkanı, Eğitim Müşaviri, Ataşe, Bekçi, Hizmetli, İlçe Müftüsü ve farklı Bakanlık ve meslekte olan çok sayıda kişi için yeni kadro ihdası gelmiştir.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER