Bayram tatili dönüşü başladı, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu

Kurban Bayramı tatili için çeşitli kentlere seyahat eden tatilcilerin dönüş yolculuğu başladı. Tatilciler, kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Bayram tatili dönüşü başladı, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu

9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Bodrum, Datça, Marmaris ve Fethiye gibi dünyaca ünlü turizm bölgelerine sahip Muğla yoğun talep gördü. Muğla’ya, tatil boyunca yaklaşık 3 milyon yerli turistin geldiği belirtildi.

Otel, apart ve pansiyonların yanı sıra çadırlarda konaklayan tatilciler, bu sabahtan itibaren memleketlerine dönmek için yola çıktı.

Tatillerini geçirdikleri Bodrum, Marmaris, Datça ve Fethiye ilçelerinden araçlarıyla hareket eden tatilciler, Muğla-Antalya karayolunda yaklaşık 5 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Kimi tatilciler yol kenarlarında boş buldukları alanlara araçlarını park ederek trafiğin açılmasını bekledi. Güzergahta herhangi bir kaza yaşanmaması için trafik ekipleri önlem aldı.

TEKİRDAĞ-İSTANBUL YOLU DA YOĞUN

Tatilciler, Tekirdağ -İstanbul yolunda yoğunluk oluşturuyor. Trafiğin aksamadığı fakat yoğun olduğu yolda bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil yerlerinde geçiren vatandaşların Tekirdağ-İstanbul arasında bulunan 115 kilometrelik yolda Yenice, Yeniçiftlik, Beyazköy ve Kumbağ mevkilerinde zaman zaman yoğunluk oluşturduğu gözlemlendi.

Herhangi bir kaza yaşanmaması ve yolun kapanmaması için çalışmalarına devam eden Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri sürücüleri emniyet kemeri takmaları konusunda uyarıyor. Ekiplerin kontrollerini gece gündüz demeden sürdürdüğü yolda devam eden akıcı yoğunluğun Pazar akşamına kadar artması beklenirken, aşırı hız ve hatalı sollamalara karşı kurulan radar sistemleri ile trafiğin akışı düzenli olarak denetleniyor.

43 İLİN GEÇİŞ GÜZERGAHINDA TRAFİK YOĞUNLUĞU

Kurban Bayramı tatilinin son günlerinde dönüş yoluna geçen vatandaşlar, 43 ilin geçiş güzergahı “kilit kavşak” Kırıkkale’de trafik yoğunluğuna sebep oldu. Bayram tatilini farklı şehirlerde geçirenlerin dönüş yolcuğu sürüyor. D-200 karayolunda yaşanan yoğunluk drone ile havadan görüntülendi.

Karayolundaki bazı kavşaklar beton bariyerlerle kapatılırken ulaşımın aksamaması içinde trafik ekipleri yoğun çaba sarf ediyor. Trafik yoğunluğunun pazar gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

İSTANBUL'A TATİLCİLERİN DÖNÜŞÜ BAŞLADI

Memleketlerine giden vatandaşların İstanbul'a dönüşü başladı. Bu çerçevede Anadolu Otoyolu Sakarya geçişinde tatilciler akıcı yoğunluk oluşturdu. Tatilin başlaması ile birlikte İstanbul'dan, Anadolu'ya geçişlerde yaşanan yoğunluk geri dönüşlerin de başlaması ile birlikte tam tersi yönde yaşanmaya başladı.

Vatandaşların oluşturduğu yoğunluk sebebiyle güzergahta herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için polis ve jandarma ekipleri denetimlerine devam ediyor. Ekipler, sürücüleri emniyet kemeri takmaları, hız yapmamaları ve takip mesafelerini korumaları yönünde uyarıyor.

YOĞUNLUK GECE SAATLERİNDE DE DEVAM EDECEK

TEM yolu İzmit geçişinde Gültepe ve Korutepe tünellerinin de yer aldığı Bekirdere Viyadüğü ile Daniş Koper Viyadüğü arasındaki kısımda, yolun 2 şeride düşmesi sebebiyle yoğunluk oluştu.

Sürücüler, yoğunluk yaşanan yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi 15 dakikada geçebiliyor. TEM yolu üzerinde sürekli devriye gezen polis ekipleri, trafikte herhangi bir aksama olmaması için çaba gösteriyor. Araç yoğunluğunun gece saatlerinde de devam etmesi bekleniyor.

BOLU DAĞI GEÇİŞİNDE YOĞUNLUK ARTTI

TEM yolunun Bolu geçişinde akşam saatlerinde yoğunluk arttı. Trafikte yoğunluk oluşsa da ulaşımda aksama yaşanmadı.

Yolun İstanbul yönünde yoğunluk yaşanırken, Ankara yönünde ise herhangi bir yoğunluk yaşanmadı. Trafikteki yoğunluğun yarın da devam etmesi bekleniyor.

Bayram tatilinin ardından Edremit Körfezi’ndeki Çanakkale-Edremit-Balıkesir ve İzmir-Ayvalık-Burhaniye-Balıkesir yollarında araç yoğunluğu dikkatleri çekiyor. Araç yoğunluğunun yaşandığı kavşaklarda polis ve jandarma ekipleri önlemlerini artırdı. Ekipler, bazı bölgelerde trafik ışıkları yerine akış yoğunluğunu azaltmak için kendileri sürücüleri yönlendirdi.

Edremit Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Amirliği ekipleri, ulaşımın akıcı bir şekilde sağlanması için çalışmalarını 24 saat aralıksız sürdürüyor. Yetkililer, sürücülere ve yolculara özellikle emniyet kemeri, takip mesafesi kuralı, şerit değiştirme kuralları konusunda uyarılarda bulunuyor.

SÖZCÜ GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER