Beyrut Limanı'ndaki Patlamada Can Kaybı 171'e Yükseldi

Lübnan Sağlık Bakanı Hamad Hasan, Dünya Sağlık Örgütü Acil Durum Müdürü Rick Brennan ile görüşme esnasında Beyrut Limanı'ndaki can kayıplarına dair gazetecilere konuştu.

Beyrut Limanı'ndaki Patlamada Can Kaybı 171'e Yükseldi

Şu ana kadar ölü sayısı 171'e ulaştığını dile getiren Hasan, şiddetli patlama sonucu hala kayıp durumundaki kişilerin sayısını 30-40 olarak aktardı.

Hasan, yaralılardan 120'sinin yoğun bakımdaki tedavilerinin sürdüğünü ve 1500 civarında özel tedavi isteyen yaralı olduğunu belirtti.

Dünyanın farklı ülkelerinden Lübnan'a yapılan tıbbi yardımların listesini ordudan teslim aldıklarını söyleyen Hasan, söz konusu tıbbi yardımların ihtiyaç gereği ülkedeki sağlık merkezlerine dağıtılacağını söyledi.

Beyrut Limanı tekrardan faaliyetlerine hazırlanıyor

Ülkenin resmi haber ajansı NNA'da yer alan haberde, Beyrut Limanı'nda tekrardan faaliyetlerin başlaması için yolların temizlendiği ve gümrük ofislerinin oluşturulduğu bilgisine yer verildi.

Haberde, yarın itibariyle çalışmaların başlayabileceğine dikkat çekildi.

Beyrut Limanı'ndaki konteyner istasyonunun hizmete girmesi çalışmaları kapsamında önceki gün 2 vincin tekrardan çalışmaya başladığı bilgisi paylaşılmıştı.

Beyrut Limanı'nda büyük patlama

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'tarihinde patlayıcı maddelerin olduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış hemen peşinden ise tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Patlamada, 163 kişi hayatını kaybederken, 6 bin kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitrat maddesinin yol açtığını söylemişti.

Bu açıklamadan sonra sosyal medyanın yanı sıra Lübnan ve dünya basınında birçok soru ve ihmal iddiaları gündeme gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 19:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER