BM Genel Sekreteri Guterres İdlib de Kesinlikle Ateşkes Yapılmalı

Guterres Türkiye, Rusya ve İran'ın Suriye'nin İdlib bölgesi için “Sivilleri koruyan çözümler için çaba sarf etme” çağrısında bulundu ve ateşkesin “kesinlikle gerekli” olduğunu söyleyerek savaştan kaçınma çağrısı yaptı. 

BM Genel Sekreteri Guterres İdlib de Kesinlikle Ateşkes Yapılmalı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres Türkiye, Rusya ve İran liderleri Suriye'nin İdlib şehri için yaptıkları zirvede ateşkes üzerinde bir türlü anlaşamaması üzerine açıklamalarda bulundu. 

İdlib'de 3 milyondan çok sivil yaşadığını söyleyen Guterres, “Kana bulanmış Suriye krizinde bugüne kadar görülenden daha farklı bir insani kâbus ortaya çıkacak.

Terörle mücadele, bahane olamaz

İdlib bölgesi, ABD tarafından damping bölgesi ilan edilmiş, rejim güçleri tarafından ele geçirilen bölgelerdeki sivil halk ve teröristler 7 sene boyunca İdlib'e taşınmıştı. 

Guterres İdlib'in bu hassas konumuna değinerek, “İdlib'de mevcut durumun sürdürebilir olmadığının ve terörist grupların varlıklarının hoş görülemeyeceğinin anlıyorum. Fakat terörle mücadele, savaşan tarafları uluslararası hukukun temel yükümlülüklerinden muaf etmez” uyarısında bulundu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER